Kapela The Butchers funguje na hudobnej scéne už 10 rokov. Okrúhle výročie oslávi spolu so svojimi priaznivcami na troch jesenných koncertoch. Turné odštartuje 8. októbra v Šamoríne na Free Noise Music Festivale, ktorý sa koná v Mestskom kultúrnom stredisku. Jedným z hlavných organizátorov tohto festivalu sú samotní členovia kapely, András a János Hushegyiovci.

Následne sa 13. októbra kapela predstaví v legendárnom bratislavskom klube Randal, kde vystúpi spolu s kapelami The Face of God, Miss Terry a Not Yet. "Sme veľmi radi, že sme vedeli zorganizovať toto podujatie v hlavnom meste. Naším cieľom bolo podporiť začínajúce a napredujúce kapely z Bratislavy, ktoré by možno až tak ľahko nedostali možnosť si zahrať v Randali. Veľmi náš teší, že toto podujatie je z časti podporované aj Hudobným fondom, bez neho by bolo zorganizovanie tohto koncertu zložitejšie," hovorí János Hushegyi.

Keďže basgitarista kapely The Butchers Tamás Bartha sa zo zdravotných dôvodov nebude môcť zúčastniť koncertov, zastúpi ho basgitarista Zoltán Csizmadia, ktorý s kapelou už dávnejšie odohral zopár vystúpení. Viac o celej situácii povedal frontman András Hushegyi: "Žiaľ, Tamás s nami nebude môcť odohrať naše miniturné z vážnych zdravotných dôvodov, čo nás veľmi mrzí, keďže s kapelou je už 10 rokov a chceli sme oslavovať aj spoločne s ním. Veľmi nás ale teší, že Zoltán vypomôže našej kapele, je to vynikajúci hráč a z predošlých vystúpení už vieme, že sa na neho môžeme spoľahnúť a odohráme parádne koncerty. Má veľmi dobrý cit pre rytmus a hlavne mohutný zvuk, čo vie prekvapiť na prvý posluch."

Záverečný koncert miniturné bude 28. októbra v hudobnom klube Soul Hunter v Dunajskej Strede, kde The Butchers vystúpia spolu s kapelami Gomoly a Cornfield Kids.

Prečítajte si: The Butchers: Rockeri s citom pre silné riffy i súčasné dianie


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol János Hushegyi. Správu sme upravili.