Výnosy z tvorby britskej rockovej skupiny The Rolling Stones by mohli ísť na charitatívne účely. Navrhol to frontman tejto formácie Mick Jagger. Spevák sa takto vyjadril necelý mesiac pred vydaním albumu Hackney Diamonds, ktorý bude prvým štúdiovým albumom s pôvodným materiálom kapely po 18 rokoch.

V rozhovore pre denník The Wall Street Journal, kde sa ho pýtali na možný predaj "spätného katalógu" The Rolling Stones z obdobia po roku 1971 (rané diela kapely vlastní iné hudobné vydavateľstvo, ich najúspešnejšie albumy sú však zo 70. a 80. rokov, pozn. red.), Mick Jagger naznačil, že tržby z neho by mohli byť venované charite, a to s cieľom "urobiť možno niečo dobré vo svete".

Hoci ešte neboli prijaté žiadne konkrétne rozhodnutia, spätný katalóg tejto úspešnej londýnskej skupiny by pravdepodobne priniesol obrovské sumy peňazí. "Moje deti nepotrebujú 500 miliónov dolárov na to, aby si žili dobre," vyhlásil spevák, ktorý má osem potomkov. Naposledy sa stal otcom koncom roku 2016, keď mu porodila syna baletka Melanie Hamricková.

Vlastníctvo celoživotného katalógu interpretov je vo svete online streamovania veľkou témou. V uplynulých rokoch predali práva na svoje diela viaceré hudobné hviezdy vrátane Brucea Springsteena, Paula Simona alebo Stinga.

Skupina The Rolling Stones vydá svoj nový album Hackney Diamonds 20. októbra. Podieľalo sa na ňom aj viacero hviezdnych hostí – Paul McCartney, Stevie Wonder, Elton John alebo Lady Gaga. Mick Jagger (80), Keith Richards (79) a Ronnie Wood (76) predstavili svoj nový hudobný počin 6. septembra počas rozhovoru s americkým moderátorom Jimmym Fallonom. Prvým singlom z nahrávky je skladba Angry.

Prečítajte si viac: Ako bude znieť nový album Rolling Stones po 18 rokoch? Poznáme odpovede!

Text: TASR (zdroj: Sky News), Hudba.sk edit