Mladý slovenský interpret pôsobiaci najmä u našich českých susedov svoj nový videoklip nakrútil v brnianskom planetáriu, ktoré patrí k najkrajším v Českej republike. Vizuál sprevádza skladbu Priťahuje nás vesmír, v ktorej Janchi spieva o vášni na začiatku partnerského vzťahu.

Ako prezrádza Janchi, vlastným menom Ján Levársky, prvotná inšpirácia k skladbe Priťahuje nás vesmír prišla počas hrania na ukulele. Už od začiatku však z nej bolo cítiť tanečnú energiu, ktorou vo finálnej verzii skladby srší najmä energický refrén. Kým predchádzajúca Janchiho tvorba bola viac ovplyvnená funky štýlom a pop rockom, s novinkou sa posúva smerom k modernejšej produkcii. K tomu mu pomohol producent Domi Stoff, známy z kapely King Shaolin, ktorý skladbu zaranžoval s bohatou zvukovou paletou.

"Veril som, že spolu posunieme latku vyššie a skladba bude svojská," hovorí spevák žijúci v Českých Budějoviciach, ktorý doposiaľ pracoval na skladbách iba s českými producentmi. "Vycestoval som do rodnej zeme nahrať vokály do štúdia RITA, ktoré mi učarovalo a uchvátilo ma," dodáva Janchi o pôsobisku producenta, ktoré sa nachádza v Bratislave. Po nahratí spevov a mixáži zobral do rúk singel legendárny český odborník na mastering Ecson Waldes z Biotech Studio.


Ústredná fráza refrénu z názvu piesne inšpirovala vznik "vesmírneho" videoklipu. Kameru, strih a réžiu mal na starosti tím z Magic Pictures. "Keďže sme nezohnali žiaden poriadny kozmodróm, tak som zvolil planetárium v Brne. Klip sme museli natočiť vo veľmi rekordnom čase, nakoľko planetárium bolo pre nás sprístupnené len na pár hodín. Vystupuje v ňom krásna talentovaná tanečníčka Bianca Tesařová, ktorá v planetáriu poriadne pozametala dlážku," hovorí Janchi s úsmevom.

Spevák, ktorý debutoval v roku 2020 EP nahrávkou Janchiland, plánuje pokračovať vo vydávaní singlov, ktorými chce svoju tvorbu stále posúvať vpred. "Povedal by som, že vždy každá ďalšia vec, ktorú vydám, je úplne niečo iné, než som urobil predtým. Žánrami sa veľmi nezaoberám, snažím sa ako každý úprimný interpret robiť to tak, ako to cítim, a zároveň sa aj rozvíjať a na to je jeden žáner primálo," uzatvára Janchi.

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Michal Neffe. Správu sme upravili a doplnili.

Foto: Magic Pictures