Slovenská speváčka Dianah Kay, vlastným menom Diana Kovaľová, po debutovej skladbe Self-destructive Habit a spoločnej piesni so zahraničným EDM producentom Brunom Pietrim zverejňuje nový, anglicky spievaný singel s názvom Illumin8 (čítaj Illuminate). V texte piesne vyzdvihuje dôležitosť blízkych ľudí a ich vplyv na cestu životom každého z nás.

"Predovšetkým je to o tom, že aj keď moji kamaráti prežívajú ťažké obdobie, tak som tu pre nich, ako aj oni pre mňa, keď prechádzam horším obdobím ja a presvetľujú mi tie horšie časy," popisuje Dianah Kay význam piesne. Prvotná verzia Illumin8 začala vznikať pred troma rokmi, v dobe pandémie a v niektorých frázach stále zostávajú zaznamenané obavy z tohto obdobia.

Kým dovtedy väčšinu života trávila so slovenskými rodičmi v Španielsku, práve počas pandémie bola dlhší čas na Slovensku. "Išli sme s rodičmi na východ Slovenska k prarodičom, pretože do Španielska, kde som mala v tej dobe väčšinu priateľov, sme sa kvôli pandémii nemohli vrátiť. Bol tam kľud a to mi vyhovovalo. Práve vtedy som začala písať svoje prvé piesne. Počúvala som veľa gospelovej hudby a takiež Man in The Mirror od Michaela Jacksona a Fly Like a Bird od Mariah Carrey mi neustále vyhrávali. Ich vplyv je v Illumin8 podľa mňa celkom značný," priznáva svoje inšpirácie.

Doba ale pokročila, situácia vo svete sa zmenila a Dianah postupne začala upravovať pôvodný text do aktuálnej podoby. "Ďalšou myšlenkou, ktorá mi pri písaní textu behala hlavou, a ktorá sa prejavila hlavne v klipe, že je zaujímavé sa niekedy zastaviť a zamyslieť sa nad tým, čo by sme si o svojom dnešnom ja povedali ako deti. V klipe sú skryté metafory a symboly," hovorí Diana. Réžie videoklipu sa, tak isto ako predchádzajúceho, ujal Martin Miko, jedna z hlavných osobností produkčnej spoločnosti Illuminate. Hudobnú produkciu mala tentokrát na starosti osvedčená dvojica slovenskej hudobnej scény Peter Graus a Tomáš Zubák, ktorí sú známi napríklad spoluprácou s Emmou Drobnou.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. Správu sme upravili a doplnili.