Slovenský spevák a skladateľ Robo Opatovský v nedeľu odštartoval svoje vianočné turné Šťastné a Veselé Tour. Tesne predtým predstavil videoklip k duetu s Bystríkom Na kopce!, ktorý je inšpirovaný obľúbeným rodinným filmom S tebou mě baví svět.


Posledné týždne roka sa pre Roba Opatovského nesú v znamení plného pracovného nasadenia. Jeho minuloročný album Šťastné a Veselé, ktorý mal mimoriadny úspech, sa dočkal aj svojho vinylového vydania.

"Je to taký môj osobný umelecký posun. Povedal som si, že album, ktorý vyšiel minulý rok, ktorý som nahrával aj so symfonickým orchestrom a viacerými hosťami, mal úspech aj za situácie, aká vtedy bola, a pesničky sa vydarili, tak si to zaslúži," povedal spevák a doplnil, že skladby prešli novým masteringom a zmestilo sa ich tam všetkých dvanásť, vrátane skladby Na kopce!, ktorú nahral spoločne s Bystríkom a pred pár dňami k nej vyšiel aj videoklip.


Dvojica ho spolu natočila ešte v januári tohto roka. Aby mal tú správnu atmosféru, bolo potrebné, aby bolo dostatočne nasnežené. "Hneď po Silvestri sme mali ísť na pár dní do Oravského hája, ale vtedy nebol sneh. Čakali sme teda, kým nasneží. No potom prišiel druhý extrém, kedy bolo mínus dvanásť stupňov Celzia a pán režisér sa rozhodol, že v jednej scéne pôjdem do vody. Do zamrznutého jazera sme vysekali štvorec, do ktorého som sa ponoril, pričom nezbedné detská mi zobrali šaty a musel som ich naháňať," prezradil Opatovský.

Autorom námetu a scenára je Kubo "Točič" Chochula, ktorý sa postaral aj o kameru, strih a réži videoklipu. Keďže sa Robovi Opatovskému páči film S tebou mně baví svět, tak ho videoklip s príbehom otcov, ktorí zobrali deti do hôr, musia im robiť program, veľmi teší.

Robo Opatovský a Bystrík, nakrúcanie videoklipu Zdroj: archív R. Opatovského
Robo Opatovský je známy ako "najvianočnejší" slovenský spevák. Narodil sa 25. decembra, má najviac vianočných albumov spomedzi slovenských interpretov (4) a pravidelne koncertuje so svojím vianočným programom. Inak tomu nie je ani tento rok, okrem Trnavy sa v najbližších dňoch a týždňoch predstaví v Bratislave, Tatranskej Lomnici, Košiciach, Trenčíne, Bardejove a Topoľčanoch. Koncert v hlavnom meste bude zároveň aj krstom albumu Šťastné a Veselé. Väčšina koncertov v rámci Šťastné a Veselé Tour je už teraz vypredaná či tesne pred vypredaním.

"Každý koncert v rámci turné odštartujeme skladbou Šťastné a veselé. Je tam atmosféra, tanec a aj detský zbor. Prídu fantastickí hostia a odohráme moje vianočné klasiky ako Vianočná pošta, Čas sviečok, ale aj novinky Poďme si priať a Na kopce!" prezrádza spevák, ktorý v piatok (25.11.) pred začiatkom svojho turné vystúpil aj na otváracom podujatí Bratislavských Vianoc. Posledné vstupenky na jeho tohtoročné koncerty sú k dispozícii v sieti Predpredaj.sk.

Prečítajte si rozhovor: Robo Opatovský: Najšťastnejší som na pódiu, moje vianočné turné bude výnimočné

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Andrea Čurná. Správu sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: Bystrík, Robo Opatovský