Najväčší slovenský rockový festival Topfest po rokoch mení svoj festivalový priestor a z areálu pri Novom Meste nad Váhom sa sťahuje na neďaleké letisko v Piešťanoch. Na podujatí, ktoré sa uskutoční 29. a 30. júna, sú zatiaľ potvrdenými kapelami Američania Godsmack, česká speváčka Aneta Langerová a slovenské kapely Slobodná Európa, Konflikt či IMT Smile.

"Z technických príčin nie je možné zrealizovať tento rok festival na mieste, na ktoré sme si už takpovediac zvykli - teda na poli pri Novom Meste nad Váhom. Preto sme sa po dôkladnom zvážení všetkých súvislostí rozhodli možno trochu nečakane presunúť festival na miesto, kam už niekoľko dní pozývame aj na Topfest PLUS, teda na očakávaný koncert Guns N' Roses," uviedol organizátor festivalu Dušan Drobný z Agentúry Duna.

"Na letisku v Piešťanoch sme momentálne našli viac porozumenia ako na predchádzajúcom mieste. Navyše posledný ročník bol daždivý a mali sme početné sťažnosti na blato v areáli, parkovisku alebo v stanovom mestečku. To by nám na zatrávnenom a spevnenom priestore letiska hroziť nemalo, aspoň teda nie v takej miere," ozrejmil voľbu Drobný. Na Letisku Piešťany sa konali napríklad posledné ročníky festivalu Hodokvas, momentálne je domovom obľúbeného Grape festivalu a vlani po prvýkrát hostil aj festival Toto Je Hip Hop a tanečné podujatie Bee Free.
"Všetky už zakúpené vstupenky na festival ostávajú samozrejme v platnosti bez ohľadu na miesto konania na nich uvedené," dodali organizátori, ktorí plánujú v blízkej dobe zverejniť všetky podrobnosti ohľadom rozmiestnenia služieb v areáli a celkovej logistiky festivalu na novom mieste.

Vstupenky na Topfest 2012 sú v predaji v sieti Ticketportal, cena jednodňovej vstupenky je 25 €, dvojdňová permanentka je v cene 40 € a limitovaný počet VIP permanentiek s vlastným vyhradeným VIP parkovaním a vstupom do VIP zóny, ktorá obsahuje vlastnú tribúnu, veľkokapacitný stan a bufet s výhodnejšími cenami, vrátane vlastných sociálnych zariadení za cenu 70 €. Osoby ZŤP a ZŤP-S majú možnosť zakúpiť si vstupenku so zľavou 50%, ich doprovod hradí plnú sumu.  
Od 27. februára je tu pre fanúšikov aj možnosť  zakúpenia výhodnejšej trojdňovej vstupenky zahrňujúcej jednodňové podujatie Topfest PLUS, v rámci ktorého 13. júla vystúpi rocková legenda Guns N' Roses. Na tento očakávaný koncert sa predávajú aj samostatné vstupenky, podľa organizátorov sa od pondelka večera do utorkového rána - teda za prvých 14 hodín predpredaja - minulo viac než 900 vstupeniek.

"Teší a zaväzuje nás obrovský záujem o vstupenky, preto upresňujem, že všetky vstupenky na státie sú v predpredaji od pondelka 27. februára, v pondelok 5. marca spustíme aj predpredaj na VIP tribúny s označením VIP gold a VIP platinum s vyšším ponúkaným komfortom. Tribúna VIP sponzori je určená výhradne pre našich partnerov," dodal Miroslav Brondoš.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Ján Kakaščík, PR manažér festivalu Topfest a podujatia Topfest PLUS. Priebežne aktualizované informácie nájdete na oficiálnej stránke festivalu www.topfest.sk a na www.facebook.com/topfest.sk.

Titulná fotografia: Pavol Karell