Pri automobilovej nehode v Spojených štátoch zahynuli obaja členovia anglickej skupiny Her's spolu s ich tour manažérom. Stephen Fitzpatrick a Audun Laading cestovali v stredu spolu s manažérom Trevorom Engelbrektsonon na koncert do Kalifornie.

Informáciu uviedla ich nahrávacia spoločnosť Heist or Hit, ktorá ich opísala ako jednu z najobľúbenejších začínajúcich skupín vo Veľkej Británii. Duo vlani vydalo svoj debutový album Invitation To Her's a nedávno sa predstavilo aj v relácii BBC Introducing.

Nahrávacia spoločnosť Heist or Hit uviedla, že hudobníci spolu s manažérom zahynuli v stredu v skorých ranných hodinách cestou z koncertu vo Phoenixe v Arizone do vyše päťsto kilometrov vzdialeného mesta Santa Ana v Kalifornii, kde mali odohrať ďalšie vystúpenie. V USA mali naplánovaných celkovo 19 koncertov.

Her's, ktorých možno označiť za britskú odpoveď na Maca DeMarca, mali vystúpiť koncom apríla aj na Sharpe festivale v Bratislave. 


Reakcia Alexandra Čerevku zo Sharpe festivalu:

"S ich agentom Robom Gibbsom z Londýna sa poznám už niekoľko rokov a je to veľmi príjemný človek. On mi predstavil Her's niekedy na jeseň, keď sme sa celkom neplánovane stretli v Izraeli na jednom festivale v Tel Avive. Veľmi ma ich hudba chytila, napriek tomu, že som ich nevidel naživo. Úprimne som si myslel, že su pre nás priveľkí a bol som veľmi milo prekvapený, keď našu ponuku zobrali. Rob písal, že sa k nám veľmi tešia a že on príde s nimi tiež. Pôsobili skromne, bez akýchkoľvek manierov, na koncertoch boli podľa ohlasov strašne pozitívni a vtipní. Z toho, čo sa stalo, sme s kolegami v Sharpe úplne hotoví. Včera sme si aj poplakali a počúvali ich albumy dlho do noci."


Zdroj: SITA (bbc.com) + Hudba.sk
Foto: Facebook.com/thatbandofhers