Fanúšikovia moderného pop rocku môžu oslavovať - americká kapela Imagine Dragons, ktorá sa preslávila hitom Radioactive, sa v rámci turné k novému albumu Smoke + Mirrors predstaví aj v Bratislave! Koncert sa uskutoční 19. januára 2016 v bratislavskej Aegon aréne (NTC).

Štvorica z Las Vegas na čele so charizmatickým spevákom Danom Reynoldsom vydala svoj prvý album Night Visions na jeseň 2012 a okamžite sa stala jedným z najväčších objavov hudobnej scény. Ešte predtým Imagine Dragons zaujali debutovým singlom It's Time, ktorého videoklip má dnes na Youtube viac než 125 miliónov pozretí. Ešte väčší ohlas zaznamenali s druhým singlom Radioactive, ktorý sa stal jedným z najväčších globálnych hitov rokov 2012 a 2013 a kapele vyniesol množstvo ocenení vrátane ceny Grammy za Najlepší rockový výkon. Kapela z debutu vydala celkovo päť singlov, pričom k multiplatinovým patria aj hity Demons a On Top of the World.


Po obrovskom úspechu boli s druhým albumom spojené obrovské očakávania, preto si kapela s jeho tvorbou dala načas. Novinka s názvom Smoke + Mirrors napokon vyšla vo februári tohto roka a dobyla hudobné rebríčky vo viacerých krajinách vrátane Veľkej Británie, USA a Kanady. Hneď po tom, ako sa objavil na pultoch a v online predaji, nastalo hotové šialenstvo a obrovský zvrat v kariére kapely. Ešte pred vydaním albumu, z ktorého už vyšli tri videosingle I Bet My Life, Gold a Shots, predstavila kapela skladbu Battle Cry, ktorú nahrala k filmu Transformers: Zánik (2014).

Premiérový koncert Imagine Dragons na Slovensku sa uskutoční 19. januára v NTC v Bratislave. Lístky na bratislavský koncert budú v predaji od pondelka 4. mája 2015, 10:00. Viac informácií nájdete na oficiálnej stránke usporiadaľskej agentúry Vivien - www.vivien.sk.

Tri dni pred naším hlavným mestom sa kapela predstaví aj v Prahe, kde pred dvoma rokmi prvýkrát pred českým publikom v klube SaSaZu. 16. januára sa vrátia už ako veľké hviezdy s ambíciou vypredať najväčšiu pražskú koncertnú halu - O2 arénu.


Informácie a fotografie portálu Hudba.sk poskytla Lucia Šuková z agentúry Vivien.

Súvisiaci interpreti: Imagine Dragons