Water Into Wine je názov nového hudobného projektu, ktorý za veľkou mlákou vytvorila slovenská herečka a speváčka Barbora Žilecká alias Barbs spoločne s americkým spevákom Darrylom Georgeom. Cez víkend zverejnili svoju prvú spoločnú pieseň s názvom On the Outside (Looking In).

Barbora Žilecká predstavila svoj hudobný pseudonym Barbs pred dvoma rokmi, kedy vydala svoju prvú autorskú skladbu s názvom April's Fool. Na svojom Youtube kanáli zverejnila aj niekoľko coverov, zaujala nás napríklad intímna verzia slávneho hitu Wicked Game Chrisa Isaaka s videom pripomínajúcim atmosféru starších klipov Lany Del Rey. Tento rok už stihla predstaviť svoj druhý singel In Love a rozhodla sa viac venovať práve nahrávaniu autorských piesní, ktorých texty si píše sama a začína tiež komponovať hudbu.

Hudobnej tvorbe sa venuje čoraz viac aj vďaka inšpiratívnemu prostrediu New Yorku, kde v súčasnosti žije. Tam sa zrodil aj jej spoločný projekt s americkým hudobníkom Darrylom Georgeom. "Projekt Water Into Wine vznikol spontánne v hudobných skúšobniach v New Yorku, kde Darryl pracuje. Trávila som tam celé dni, Darryl mi povedal, že má pár piesní a či si chcem niekedy zaspievať. Vzali sme
mikrofóny, dali si prvú skúšku a skoro sme sa doplakali, ako sme si hudobne sadli! S nikým doteraz mi takto nesedel hlas ako s ním. Je to
neskutočný talent, odpadla som z jeho celkovej tvorivosti," hovorí Barbora.


Skladbu On the Outside (Looking In) napísal Darryl George už pred pár rokmi.. Ako sám vraví, dlho zháňal niekoho, s kým sa chcel podeliť o svoje piesne a kto by ho hlasovo dopĺňal.

"Táto pieseň bola napísaná v čase môjho života, keď som nechápal, čo je to láska. Ako starneme, myslíme si, že tomu rozumieme viac. Ale možno sa menia len naše definície. Je to o tom, ako máme strach stratiť niekoho, koho naozaj milujeme, ako bojovať o lásku a veriť, že vyhráte. Ak nie, treba ju nechať ísť. Hovorí sa, že aj to je definícia lásky. Inak je to boj s vlastným egom," popísal Darryl pesničku, ktorú mu pomohla dostať do finálnej podoby mladá Slovenka.

Dvojica už spolupracuje aj na ďalších skladbách. Aktuálne ich majú rozrobených jedenásť a sú v rôznych štýloch, nakoľko Barbora Žilecká inklinuje k soulu, R&B a popu, kým Darryl tvorí prevažne pop rock. "Uvidíme, čo z toho ešte vznikne," uzatvára Barbs.

Text: Hudba.sk (zdroj: Barbora Žilecká)
Foto: archív speváčky