Urobili si to po svojom. Kapela MIG 21 predstavila nový singel Mávej, ktorý vznikol ako česká verzia sinatrovky My Way. Okrem propagovania skladby s videoklipom majú v pláne aj jesenné Šňůra Tour. Počas tohto turné sa zastavia 18. októbra aj v Bratislave.

Herec a spevák Jiří Macháček k novinkovému singlu Mávej hovorí: "Nie je to nová vec, je to stará dobrá Sinatrova My Way s českým textom, ktorú hrávame už dva roky, ale až tento rok sme sa rozhodli dokončiť ju v štúdiu, natočiť k nej klip a podľa toho ju aj hrať. Tým pádom je v podstate nová, ale máme od nej aj novšie kusy."

Spevák ďalej popisuje ako bude vyzerať scéna Šňůra Tour 2013: "Bude nová, aj kostýmy budú nové, keďže tie staré sú už zatuchnuté a plné parazitov, aj keď na dĺžku vyzerajú stále dosť sexy, že? Tento rok ideme na to tak, že všetko bude starostlivo šité horúcou ihlou, ale tak, aby to nebolo vôbec vidieť. Vlastne je to naším zvykom."

Nápad zaranžovať Sinatru po mnohých slovenských aj českých prerábkach prišiel od Macháčka. "Mňa lákalo napísať na túto pieseň český text, ktorý by bol presne pre mňa a mal by v sebe pátos i nadhľad zároveň, čo je vlastne nezlučiteľné. Tomáša Poláka (gitarista skupiny, pozn. red.) zase lákalo to, ako tú celú vec, pôvôdne písanú pre veľký orchester, zaranžovať pre skupinu našej veľkosti," priblížil pohnútky spevák, ktorého najväčšou inšpiráciou pri tvorbe je hudba samotná. 

Hoci má podľa lídra skupiny MIG 21 nový album hotových deväť skladieb, sám tvrdí, že ešte poriadne ani nezačali. Nemá s tým však problém, pretože takto to plánovali.

Porovnajte si jednotlivé verzie skladby My Way: 

 

Novinka od skupiny MIG 21 - Mávej:


Informácie pre Hudba.sk poskytla Johana Turnerová z agentúry Turner.

Foto: Martin Tiso

Súvisiaci interpreti: Mig 21