Necelý polrok po vydaní debutového albumu vyráža talentovaný elektronický producent Jimmy Pé na jesenné turné pre "nespavcov". V rámci Insomnia Tour vystúpi v desiatich kluboch, kde predstaví svoj nový koncept spájajúci beaty pre tanečný parket s tvorbou pre vnímavých poslucháčov súčasnej elektroniky.

Okrem celého albumu Insomnia a odprezentuje Jimmy Pé naživo aj svoje nové skladby. O plnohodnotný support počas celého turné sa postarajú producenti a dídžeji z jeho domovského labelu Gergaz. Turné odštartuje už zajtra, 30. septembra, v štúdiu Slovenského rozhlasu koncertom, ktorý bude naživo odvysielaný v rámci programu Pohoda_FM LIVE na Rádiu_FM. Predstavia sa skoro všetci hostia, ktorí spolupracovali na albume Insomnia - BiotrickTante Elze a Janko Kružliak, o vizuálny zážitok sa postarajú Akasha Visualstation. Po koncerte si všetci návštevníci budú môcť odskočiť do Nu Spirit Baru na afterpárty.

Ďalšie dva koncerty odohrá Jimmy Pé v rámci festivalu Waves Vienna/Bratislava. Rakúskemu publiku sa predstaví 3. októbra, o deň neskôr zahrá v novom bratislavskom klube Dole. V ďalších týždňoch budú nasledovať zastávky v Prešove, Banskej Štiavnici, Dunajskej Strede, Zlíne, Brne, Trenčíne a v Košiciach.

Jimmy Pé patrí medzi najtalentovanejších súčasných slovenských producentov elektronickej hudby. Vo svojej tvorbe absorbuje rôzne žánrové vplyvy, na novinke šikovne náladovo osciluje medzi melanchóliou a eufóriou. Album Insomnia je dostupný v digitálnej podobe, na CD a tiež vinyle. Ako hovorí, do svojho debutu vložil veľa energie, skladby tvoril dva roky. Intenzívne však na ňom pracoval po nociach necelý rok, z čoho začal trpieť nespavosťou, čo vystihuje aj samotný názov albumu.

Pozrite si ochutnávku Jimmyho vystúpenia s vlastnou tvorbou:


Jimmy Pé _ Insomnia Tour:

30. 9. - Bratislava, Slovenský rozhlas - štúdio č. 5
3. 10. - Viedeň, Waves Vienna
4. 10. - Bratislava, Waves Bratislava - Klub Dole
11. 10. - Prešov, Christiania
18. 10. - Banská Štiavnica, Art Cafe
23. 10. - Dunajská Streda, RWD FM
25. 10. - Zlín, Blok 12
31. 10. - Brno, Kabinet múz
28. 11. - Trenčín, Klub Lúč
5. 12. - Košice, Tabačka

Zdroj: Gergaz
Foto: Katarína Bell