Finalista prvej Česko Slovenskej SuperStar Denis Lacho po skladbe Now I See a duete s Monikou Bagárovou Princess Of The Magic Land vydáva tretí zo série anglicky spievaných singlov, ktorými po niekoľkých rokoch v ústraní ukazuje zaujímavé hudobné smerovanie a sľubný potenciál.

Skladba s názvom Dimensions je ďalším posunom v spevákovej tvorbe. Na scénu sa na jar 2016 vrátil podmanivou a vyzretou klavírnou popovou baladou Now I See, o necelý polrok neskôr prekvapil opäť, keď sa prezentoval svetovo znejúcim funky songom so speváčkou Monikou Bagárovou. Do tretice sa opäť ukazuje v inom svetle, tentoraz s vkusným elektronickým podkladom a spevom, ktorý by ste pri počutí pesničky v rádiu na slovenského interpreta netipovali - ak by naše rádiá soulom šmrncnutý súčasný pop vôbec hrávali.


Inšpirujú ho Daft Punk či The Weeknd

Novinka vznikla v spolupráci so slovenským producentom, ktorý si hovorí Elu. Talentovaný mladý hudobník, vlastným menom Šimon Tomáš, pôsobí prevažne v Írsku, kde študuje filmovú kompozíciu. V súčasnosti sa venuje pop ambientnej tvorbe s výraznou atmosférou, akú v slovenskom mainstreame nepočujeme často. Aj preto si Denis Lacho spoluprácu s ním veľmi pochvaľuje.

"So Šimonom alias Elu sa mi spolupracovalo skvele a som veľký fanúšik jeho tvorby. Študovať kompozíciu v Írsku je skvelá škola a podpísalo sa to aj na jeho špecifickom ambientnom zvuku, ktorý je momentálne v zahraničí veľmi populárny. Je to niečo úplne iné, ako som doposiaľ robil, ale veľmi sa mi to páči," hovorí spevák, ktorý sa hudobne inšpiruje v zahraničí: "Poslednú dobu som veľa počúval Daft Punk či The Weeknda, teda interpretov, ktorí vo svojej hudbe veľmi pracujú s elektronikou. A to sa aj podpísalo na tejto piesni. Myslím si, že je to skladba, ktorá vás prenesie do inej dimenzie, preto aj ten názov Dimensions."

Skladbu nahrávali v domácom štúdiu producenta, ktorý zabezpečil celkovú produkciu skladby. "Šimon za mnou prišiel s hotovou melódiou a keď sme boli u neho v štúdiu, začal som do nej spievať. Hneď mi napadla refrénová linka, následne sme napísali text a nahrali to," doplnil spevák, ktorý v súčasnosti so svojou kapelou v štúdiu TC Lemons dokončuje ďalší singel. Ako nám prezradil, mal vyjsť začiatkom budúceho roka.

Text: Hudba.sk (zdroj: Denis Lacho)
Foto: Marek Ševc