Punk-rocková kapela Konflikt vystúpi deň pred tohtoročným Silvestrom po prvýkrát vo väznici. V piatok 30. decembra odohrá koncert pre 150 vybraných väzňov v Ústave na výkon trestu odňatia slobody Košice-Šaca. Vystúpenie na netradičnom mieste možno považovať za súčasť kampane k "predvolebnému turné" HSPK, na ktoré Konflikt vyrazí s Horkýže Slíže a Polemicom už vo februári.

HSPK - Hudobná strana pre každého, napriek odhaleniu, že do oficiálnych predčasných volieb nenastúpi, naďalej plánuje osloviť čo najširšie publikum. Februárové koncertné turné budú zástupcovia strany propagovať aj tam, kde by to asi nikto nečakal. "Doteraz sme za najväčšiu exotiku považovali naše minuloročné koncerty v kolumbijských mestách Medellin a Bogota, ale po tomto koncerte toto hodnotenie asi pozmeníme," hovorí podpredseda HSPK Róbert "Jury" Jurányi zo skupiny Konflikt ohľadne vystúpenia v košickej väznici.

Spevák a gitarista šamorínskej skupiny zároveň vysvetľuje ako prišli na takýto nápad. "Všetko to spískal jeden z odsúdených v tamojšom väzení a zrejme náš fanúšik, ktorý nám napísal už pred časom, či by sme im neprišli trošku spestriť ich jednotvárny život. Tak sme si povedali prečo nie a hľadali sme termín, kedy budeme mať koncert v Košiciach. Všetko sa samozrejme koordinuje s tamojším vedením väznice a podľa našich informácií budeme koncertovať v miestnej jedálni, kde bude 150 ľudí, takže sa dá povedať že z celkového počtu zhruba 600 odsúdených to bude taký výber ako za odmenu... Možno nás dostanú za dobré správanie," hovorí s úsmevom Jury.

Záver roka 2011 je pre členov skupiny Konflikt netradičný. 17. decembra odohrali v Budapešti svoj 1200. koncert v kariére. Pred Vianocami stihli 23. decembra koncert v Brezne a nasledovali štyri koncerty v Nemecku, ktoré odštartovali na Prvý sviatok vianočný v meste Chemnitz. A hneď po návrate idú prvýkrát v živote do basy... Ktovie, koľkí z piatkových fanúšikov bude môcť ísť už vo februári na spoločné turné skupiny Konflikt s Horkýže Slíže a Polemicom, no jedno je isté: Strana HSPK nenecháva nič na náhodu a svojich "voličov" loví naozaj takmer všade!

"Predvolebné turné" HSPK štartuje 3. februára v Športovej hale Handlová a pokračuje v mestách Šaľa, Liptovský Mikuláš, Považská Bystrica, Bardejov, Humenné, Nitra. 25.2. turné zakončí spoločný koncert v Športovej hale Dubnica nad Váhom. Každý z koncertov začína v rovnakom čase o 18:00. Predpredaj vstupeniek prebieha v sieti Ticketportal v cene 7 €.

Termíny koncertov turné HSPK:

3. februára - Handlová - Športová hala Handlová
4. februára - Šaľa - Mestská športová hala
10. februára - Liptovský Mikuláš - Liptov Aréna
11. februára - Považská Bystrica - Mestská športová hala
17. februára - Bardejov - Mestská športová hala
18. februára - Humenné - Mestská športová hala
24. februára - Nitra - Mestská hala Nitra-Klokočina
25. februára - Dubnica nad Váhom - Športová hala

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Ján Kakaščík, PR manažér turné HSPK.

Súvisiaci interpreti: Konflikt