Bratislavský Zimný štadión Ondreja Nepelu privíta 24. júna írsku formáciu The Cranberries. Organizátorom koncertu je agentúra Amadeus, ktorá má za sebou napríklad minuloročný košický koncert švédskych Roxette. Predpredaj vstupeniek na očakávaný koncert odštartoval dnes v sieti Ticketportal.

Skupina The Cranberries predala viac ako 30 miliónov nosičov a vystupovala pred miliónmi fanúšikov na celom svete, vrátane niekoľkých vystúpení pre pápeža. Po niekoľkoročnej odmlke, počas ktorej sa členovia skupiny venovali svojim rodinám, sa skupina v roku 2009 vrátila na scénu a tento rok sa hlási s novým albumom prvým od štúdiovky Wake Up And Smell The Coffee (2001).

Slovenskí fanúšikovia sa tak v rámci svetového turné môžu okrem legendárnych hitov Zombie, Linger či Dreams tešiť aj na nové piesne. Album s názvom Roses vyjde 27. februára, ochutnávkou je nový singel Tomorrow.

The Cranberries - Tomorrow

"Vždy som mal ten pocit, že ešte nejaký album nahráme, len sme sa dohodli, že si od toho všetkého na chvíľu oddýchneme. Ale teraz, keď sme späť, cítime sa skvele," uviedol pre médiá gitarista Noel Hogan. "Od prvej minúty hrania to vyzeralo, ako keby sme nikdy neskončili. Hranie s The Cranberries je ako keď si obujete pár perfektných topánok. Je to vzájomná chémia. Všetci sú nadšení," dodala speváčka Dolores O'Riordan.

Nová etapa v kariére The Cranberries prichádza po úspešnom celosvetovom koncertnom turné v roku 2010, ktoré znamenalo znovuzrodenie skupiny a počas ktorého každý z koncertov odohrali pred vypredaným hľadiskom. Novú hudbu začali tvoriť už pri zvukových skúškach počas turné, keď si Dolores, gitarista Noel, jeho brat Mike, hrajúci na base, a bubeník Fergal Lawler našli čas na pretavenie svojich hudobných nápadov a melódií do nových piesní s charakteristickým zvukom The Cranberries.

Výsledkom je spomínaný album Roses obsahujúci 11 nových piesní. Na albume produkovanom starým priateľom a spolupracovníkom skupiny Stephenom Streetom možno nájsť piesne znejúce ako ukryté hlboko v duši The Cranberries, ktoré pripomínajú čerstvosť a akustickú originalitu ich prvých dvoch albumov Everybody Else Is Doing It, So Why Cant We? (1993) a No Need To Argue (1994).

Vstupenky na bratislavský koncert sú v predaji v sieti Ticketportal v cenách od 25 €. Limitovaný počet 700 kusov exkluzívnych VIP vstupeniek na státie priamo pred pódiom je v cene 55 €. Lístky na sedenie sa predávajú v cenách od 39 €.

The Cranberries - Beneath The Skin Live (celý koncert - Paríž, 2001)

Informácie pre Hudba.sk poskytol Ján Kakaščík, PR manažér koncertu.

Foto: Cranberries.com

Súvisiaci interpreti: The Cranberries