Bude to jazda! Helenu Vondráčkovú počas jubilejného roka, keď uplynie 60 rokov od štartu jej žiarivej kariéry, čaká turné v Čechách a na Slovensku. Počas neho hneď dvakrát vystúpi v pražskej O2 aréne. Vyvrcholením sezóny bude už tradičný vianočný koncert v pražskej Lucerne.

Speváčka Helena Vondráčková začala rok, v ktorom oslávi 60 rokov na hudobnej scéne. Presne taká doba uplynie na jar od chvíle, čo v roku 1964 zvíťazila vo finále súťaže Hľadáme nových spevákov, ktorá sa vtedy uskutočnila v pražskej Lucerne. V ten istý rok tiež natočila svoj prvý veľký hit Červená řeka.

Krásne výročie si legenda česko-slovenskej pop music pripomenie u nás aj u susedov. "Na jar pripravujeme slovenské turné, počas ktorého nás čaká šestnásť zastávok. Začíname 15. marca v Trnave a končíme narodeninovým koncertom 26. júna v Bratislave," teší sa Helena Vondráčková, ktorú bude sprevádzať jej kapela Charlie Band. Mnoho slovenských koncertov je už teraz vypredaných.

S českými fanúšikmi oslávi Helena Vondráčková 60. výročie pôsobenia na scéne hneď dvoma megakoncertmi v pražskej O2 aréne. Stane sa tak v deň speváčkiných 77. narodenín, v pondelok 24. júna - a ešte raz v nasledujúcich dňoch. Presný termín druhého koncertu je teraz v rokovaní. "O2 arena je veľký záväzok - a to hneď dvojnásobný. Teším sa a zároveň verím, že všetko dopadne dobre. Na scéne ma odprevadí Charlie Band rozšírený o veľký symfonický orchester," teší sa speváčka.

V sobotu 24. februára čaká Vondráčkovú vystúpenie na Českom plese v Obecnom dome v Prahe, na ktorom spievala už v minulých rokoch. Počas zimy sa tiež objaví vo veľmi sledovanom programe Neskoro večer: Talkshow Petra Marcina, ktorý odvysiela RTVS.

V pražskom Tančiacom dome potom v máji prebehne výstava kostýmov a ocenení Heleny Vondráčkovej z celej jej hudobnej kariéry. Jeseň bude patriť pokračujúcemu českému a slovenskému turné, ktoré vyvrcholí na zlatú nedeľu 22. decembra tradične vo vianočnej Lucerne.

Vstupenky: Predpredaj.sk

Helena 60 - Slovensko Tour 2024

15.3. Trnava
16.3. Prievidza
12.4. Lučenec
13.4. Prešov
19.4. Michalovce
20.4. Liptovský Mikuláš
21.4. Sabinov
24.4. Žilina
25.4. Žilina
26.4. Nitra
3.5.  Košice
4.5.  Stará Lubovňa
5.5.  Bardějov
24.5. Martin
25.5. Banská Bystrica
29.6. Bratislava

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér Luboš Procházka.