Taliansky tenorista Andrea Bocelli sa v zime predstaví na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Vianočný koncert sa uskutoční 20. decembra, pričom lístky budú v predaji od piatka 31. mája. Agentúru SITA o tom informovala PR manažérka koncertu Zuzana Golianová.

"Dva roky sme sa pokúšali získať Bocelliho na vianočný koncert. Tým, že koncert bude krátko pred Štedrým dňom, prinesie Bocelli na Slovensko tajomstvo Vianoc ukryté v piesňach," povedal Peter Ďuriš z usporiadateľskej agentúry Amadeus. Vystúpenie bude rozdelené na dve časti. Zatiaľ čo v prvej polovici Bocelli zaspieva klasické operné árie a piesne, v druhej budú dominovať popové hity z jeho nového albumu Passione (2013) a vianočné skladby. O orchestri, dirigentovi a hosťoch sa momentálne ešte rokuje.

Andrea Bocelli vystúpil v máji v roku 2008 v Košiciach, pričom šlo o jeho prvú návštevu Slovenska vôbec. Na koncert slávneho tenoristu zavítalo vyše sedemtisíc divákov. "Publikum bolo skvelé a vrúcne. Sprevádzalo ma od začiatku až po koniec koncertu. Som veľmi spokojný a šťastný," povedal umelec krátko po koncerte.

Rodák z Toskánska patrí medzi najslávnejších talianskych spevákov všetkých čias. Počas svojej kariéry predal až 80 miliónov nahrávok, vďaka čomu je najlepšie predávaným interpretom v histórii klasickej hudby. Držiteľ viacerých rekordov sa na pódiách predstavil napríklad spolu s Lucianom Pavarottim, Plácidom Domingom, Sarah Brightman, Jennifer Lopez, Christinou Aguilerou alebo Céline Dion. Práve ona povedala, že keby mal Boh hlas a mohol spievať, znel by ako Andrea Bocelli

V januári vydal spomínaný 14. štúdiový album Passione, na ktorom si zaspieval s Jennifer Lopez a Nelly Furtado a zaradil naň tiež virtuálne dueto s Edith Piaf.


Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Arnulfo Franco

Súvisiaci interpreti: Andrea Bocelli