Americká kapela Linkin Park po šiestykrát ovládla americký albumový rebríček Billboard 200. Najnovšie sa jej to podarilo so štúdiovkou One More Light, ktorá sa dostala na trh 19. mája a počas prvého týždňa sa z nej v USA predalo 111-tisíc kópií.

Skupina sa tak zaradila medzi zopár rockových kapiel, ktorým sa podarilo minimálne šesť ráz dobyť spomínaný rebríček. Rekord zatiaľ držia The Beatles s veľmi ťažko prekonateľnými 19 nahrávkami, za nimi s veľkým odstupom nasledujú The Rolling Stones s deviatimi, Led Zeppelin a U2 so siedmimi, a Bon Jovi, Dave Matthews Band, Eagles a Metallica so šiestimi albumami.

Linkin Park sa predtým dostali na vrchol Billboardu 200 so štúdiovkami Meteora (2003), Minutes To Midnight (2007), A Thousand Suns (2010), Living Things (2012), a tiež EP nahrávkou Collision Course (2004), na ktorej sa podieľal raper Jay-Z. S debutovým počinom Hybrid Theory (2000) obsadili druhú priečku a najvyšším umiestnením zatiaľ predposledného albumu The Hunting Party (2014) bolo tretie miesto.

Vypočujte si album One More Light na Deezeri:



Zdroj: SITA (Billboard.com, archív)
Foto: Linkinpark.com

Súvisiaci interpreti: Linkin Park