Populárny spevák Lukáš Adamec zverejnil video k skladbe Áno, rozumiem, ktorá chytí za srdce. Čiernobiely klip podčiarkuje jemnosť a cit, ktoré piesni vdýchol. Novinka je už piatou pesničkou z albumu ...na lepšie časy... (2021), ktorá sa dočkala vizuálnej podoby.


Autorom piesne Áno, rozumiem je samotný Lukáš Adamec, ktorý vytvoril jej hudobný základ a napísal text. "Pieseň vznikla v mojej hlave, teda jej hudobná časť už veľmi dávno, dokončiť hudbu mi pomohol Tomi Okres. Textovo som ju ukončil niekedy pred rokom a na album sa dostala ako jedna z posledných zvažovaných, keďže ide o osobnejšiu záležitosť," priznáva spevák.

"Vždy som vedel, že to musí byť romantická pieseň a niečo, čo bude až osobné, a tak sa aj stalo. Mám mnoho piesní o láske, ale táto je špeciálna. Chcel som napísať pieseň o tom, ako získavam ženu, po ktorej veľmi túžim, ale už ma pozná a vie, kto som. Na to postačilo predstaviť si, že nie som so svojou priateľkou. Pri písaní tohto textu som si uvedomil, že nie som ľahký oriešok a že už mám niečo za sebou, a niečo si ťahám aj so sebou. Isto sa do tohto pocitu vedia vcítiť mnohí a možno aj mnohé... Odkaz je jasný, láska nepozná prekážky a treba za ňou ísť," odhaľuje Lukáš posolstvo piesne.


Pesnička, ako aj časť albumu, sa nahrávala v štúdiu Klakson v Lipanoch. "Aranžérsky a produkčne mi ju pomohol dotvoriť Tomi Okres. Nahrali sme ju spolu s rôznymi významnými inštrumentalistami, s ktorými som už spolupracoval aj v minulosti," približuje Adamec.

Prečítajte si rozhovory: 

Lukáš Adamec: Na Slovensku je oveľa ťažšie byť rockovou než popovou ikonou

Tomi Okres z Chinaski: Klasický "sideman", ktorý už nemá problém byť viac videný

Ako by mal videoklip k piesni Áno rozumiem vyzerať, mal Lukáš jasné od začiatku. "Videoklip je vykreslenie môjho vyznania. Vždy som chcel čiernobiely videoklip, ktorý bude k songu, ktorý pre mňa niečo znamená a má hĺbku. To v klipe zachytené je. Pokoj, úprimnosť, uvedomenie, láska, radosť, nádej," vysvetľuje spevák jednoduchosť a čistotu videoklipu, ktoré umocňujú sentiment piesne.

Samotné nakrúcanie prebehlo v ateliéri v Prahe. Výrobu klipu mal na starosti Jakub "Mahdies" Mahdál, šikovný režisér, kameraman, a zároveň aj gitarista. "Mahdies má podľa mňa obrovský zmysel pre atmosféru. Páči sa mi jeho robota. Kráska z klipu sa volá Juliana Adakoto a je to modelka pôvodom z Madagaskaru, ktorá žije a zároveň študuje v Prahe. Veľmi milé a krásne dievča, ktoré do atmosféry klipu prinieslo správny vibe," predstavuje spevák dievčinu, ktorej vo videoklipe vyznáva svoje pocity.

Skladba je z albumu ...na lepšie časy..., ktorý Košičan vydal v decembri 2021 po takmer piatich rokoch od svojho dlhohrajúceho sólového debutu. Na nahrávke sa nachádza 13 skladieb vrátane duetov s českou stálicou Annou K či speváčkou Luciou Gibarti. Lukáš doposiaľ fanúšikom ponúkol videoklipy k piesňam Tancuj mi, Najviac, Život je boj a Zmiluj sa. To však nie je všetko. "Už čoskoro zverejníme lyric video k ďalšej z albumových piesní, ktoré bude tiež z dielne Jakuba Mahdála. Samozrejme, by som rád dal 'tvár' ešte pár piesňam z albumu, o ktorých si myslím, že si to zaslúžia," približuje ďalšie plány Lukáš Adamec.


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Janka Marczellová. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Lukáš Adamec