Nový album Zuzany Smatanovej Echo sa vo štvrtok 28. júna definitívne vybral na vlastnú cestu za fanúšikmi. Zuzka ho uviedla do života na podujatí v bratislavskom Martinuse. S týmto aktom je pomohli návštevníci, ktorí symbolicky vdýchli albumu život. Speváčka zároveň ohlásila jesenné turné, na ktoré ide po dlhých piatich rokoch.

"Asi nebudem veľmi originálna, keď poviem, že všetky pesničky na tomto albume mám rada. Ale špeciálna a veľmi osobná je pre mňa skladba Otcovi.... Mám rada aj pieseň Bergen, ktorá je mojou spomienkou na cestu po Nórsku. Vždy sa snažím o to, aby moje piesne boli osobné, autentické a aby som tam mala kus z môjho života," vyznala sa Zuzana Smatanová.

Dvojalbum Echo (recenzia) vyslala Zuzana do sveta vskutku originálne, návštevníci mu vdýchli život. Súčasťou podujatia bola pritom diskusia aj malá autogramiáda. "Nechcela som robiť ten klasický event, ktorý sa robí pri vydaní nového albumu, toto bolo skôr také uvedenie a predstavenie, chcela som nechať priestor ľuďom, aby sa ma pýtali, čo ich zaujíma, chcela som im album podpísať. Ja nie som moc na krsty, nikde v zahraničí sa to už nerobí, iba na Slovensku. Album mi symbolicky uviedol do života môj kamarát a zvukár Ivan Jombík, ktorý so mnou posledné dva roky trávil v štúdiu. Nechcela som žiadnu celebritu, ktorá o tom albume nemá ani šajnu. On mi bol v tomto procese taký strašne blízky, že má na to najväčšie právo," vysvetlila Smatanová, ktorá by do konca roka chcela ponúknuť videoklipy k ďalším piesňam.

Ďalšie videoklipy a turné po piatich rokoch

"Mám plány. Do konca roka chcem ponúknuť ďalšie videoklipy, pretože ten album je bohatý na pesničky a nechcem, aby to zostalo len pri tom, čo ľudia už počuli. Rozhodne sa chcem tomu venovať a chcem si ten album užiť. Chcem z neho posunúť ľuďom čo najviac," prezradila.

Pesničiek na albume je dovedna 21 , 9 v slovenčine a 12 v angličtine. "V slovenčine dokážem byť oveľa osobnejšia, sama seba niekedy prekvapujem, že viem byť až taká otvorená. Teším sa z toho, lebo čo už je viac, ako dať poslucháčom tú pravú emóciu. Angličtina je pre mňa taký výlet do fantázie. To je aj prípad tohto druhého disku, kde som si občas uletela napríklad aj v témach, niektoré sú naozaj bizarné. Tie dve CD-čka sú teda výrazne odlišné a zároveň sú si v niečom blízke," dodáva Zuzana Smatanová.

Na podujatí tiež oznámila, že na jeseň sa chystá na turné. "Toto turné je špeciálne v tom, že budem predstavovať ľuďom nové pesničky z albumu Echo. Už sa veľmi teším, pretože som nebola na turné veľmi dlho, asi 5 rokov. Chcem preto pripraviť veľkolepý a špeciálny program a plánujem si to poriadne užiť," uzavrela Zuzana Smatanová.

Zuzana Smatanová - termíny turné Echo:
13.11. Martin
14.11. Žilina
15.11. Liptovský Mikuláš
16.11. Banská Bystrica
20.11. Poprad
21.11. Prešov
22.11. Bardejov
25.11. Humenné
26.11. Košice
27.11. Lučenec
28.11. Nitra
12.12. Bratislava

Zdroj: Eva Sládková z agentúra Propaganda House, SITA
Foto: Ján Belák

Súvisiaci interpreti: Zuzana Smatanová