Slovenská hudobníčka a speváčka Andrea Bučko vydáva nové autorské CD s názvom Púšťam. Od jej predchádzajúcich albumov je tento ešte intímnejší a texty v slovenčine ako i hudba sú veľmi osobné. Silnou atmosférou nahrávky a bohatými hudobnými motívmi cieli autorka nielen na náročnejších poslucháčov, ale na každého, kto sa rád stotožní s úprimnými vyznaniami a citlivým prejavom.

Andrea Bučko album oficiálne vydáva 31. augusta v nezávislej produkcii so štipendijnou podporou Hudobného fondu. Okrem dvoch zhudobnených básní, ktorých autormi sú Maša Haľamová a Bohumil Horák, sa na albume nachádzajú Andreine vlastné texty i piesne, ktoré si sama hrá na klavíri. Na štyroch piesňach sa podieľal aj vynikajúci hudobný producent a hudobník Adam Ilyas Kuruc a na dvoch harfistka Mária Kmeťková.

Album sa nahrával v Studiu Loft u Jara Žiga Ml., ktorý ho aj mixoval, a v štúdiu u Daniela Žulčáka, dlhoročného Andreinho kolegu, spolužiaka a kamaráta. Prvou zverejnenou skladbou z albumu bol ešte minulý rok v auguste videosingel Púšťam ťa, na ktorý speváčka čoskoro nadviaže novým singlom a videoklipom Túžbou ťa zabolím. Režíroval ho Peter Pavlík a premiéru bude mať 11. septembra.

Koncom septembra chystá Andrea Bučko aj krst albumu s kapelou. Informácie o presnom mieste a dátume zverejní v najbližších dňoch na svojom Instagrame.


Zdroj: Andrea Bučko (Hudba.sk edit)

Súvisiaci interpreti: Andrea Bučko