Polícia z mesta Kensington v kanadskej provincii Ostrov princa Eduarda chce vodičom, ktorých počas vianočných sviatkov pristihnú šoférovať pod vplyvom alkoholu, za trest púšťať skladby od kapely Nickelback. O svojich plánoch informovali miestni ochrancovia zákona na Facebooku.

Spolu s oznamom kensingtonská polícia zverejnila fotografiu tretej štúdiovky kapely s názvom Silver Side Up (2001), ktorú budú ľuďom porušujúcim zákon prehrávať na ceste do väzby.

"Vedzte, že policajná služba v Kensingtone bude na konci roka hľadať ľudí, ktorí sú dostatočne hlúpi na to, aby pili a šoférovali. A keď vás chytíme, a my vás chytíme, okrem mastnej pokuty, obvinenia z trestného činu a ročného zákazu šoférovať vám dáme aj bonusový darček v podobe púšťania nášho albumu od Nickelbacku počas jazdy do väzenia," napísali na policajti, ktorí tiež dúfajú, že ešte nerozbalenú štúdiovku nebudú musieť otvárať.

"Prosíme, nenúťte nás zničiť túto perfektne zabalenú kópiu nahrávky od Nickelbacku. Vy nepite a nešoférujte a my vás ju nebudeme nútiť počúvať," dodali v príspevku, ktorý sa stal virálnym hitom.

Chad Kroeger ako odstrašujúci príklad

Ako pre kanadskú verejnoprávnu korporáciu CBC povedal autor facebookového príspevku Robb Hartlen, cieľom jeho tímu bolo vniesť trochu humoru do veľmi vážnej témy šoférovania pod vplyvom alkoholu. "Týmto dodáme konverzácii o téme, ktorú každý pozná, novú iskru." O tom, že sa im to podarilo, svedčí takmer 300 komentárov a viac než 1200 zdieľaní príspevku.

Hartlen tiež prezradil, že sa mu niektoré skladby od kanadských rockerov páčia, no viac ho fascinuje to, ako si z nich celý svet robí srandu. "Chudáci Nickelback. Nesú bremeno národného vtipu a som si istý, že plačú celou cestou do banky," povedal s iróniou, narážajúc na fakt, že aj vďaka záujmu "hejterov" kapela stále patrí medzi najpredávanešnejšie skupiny 21. storočia. Toho sú si vedomí aj samotní členovia kapely. "Nemyslím si, že všetci tí neprajníci a kritici vedia, akú veľkú službu nám robia. Lebo keby to nerobili, boli by sme len takou hocijakou kapelou, ktorá nikoho nezaujíma," povedal frontman Chad Kroeger v roku 2014 pre agentúru The Canadian Press.

Autor netradičnej policajnej kampane pre CBC vysvetlil, že najnenávidenejšiu kanadskú kapelu vybrali aj preto, lebo práve Kroegera v roku 2006 chytili opitého za volantom. Zároveň ale priznal, že album na policajnej stanici nemajú a fotografiu zabaleného CD, ktoré mimochodom vyšlo v deň najväčšieho teroristického útoku na USA (11.9.2001), našiel cez Google. Ako však dodal, nejde o plané vyhrážky. "Nemal by som žiadny problém ísť si kúpiť album Nickelbacku a pustiť si ho do podmazu počas rozhovoru s niekým, koho chytíme opitého za volantom."

Ak ste niekedy šoférovali pod vplyvom alkoholu, pustite si Silver Side Up na Deezeri a porozmýšľajte nad sebou:



Zdroj: SITA (Nme.com), Cbc.ca
Foto: Instagram.com/nickelback

Súvisiaci interpreti: Nickelback