Americká speváčka Beyoncé zverejnila na svojej oficiálnej webovej stránke zoznam desiatich najobľúbenejších skladieb roka 2011. Patrí medzi ne napríklad pieseň jej bývalej kolegyne zo skupiny Destiny's Child Kelly Rowland s názvom Motivation, ale aj kontroverzný hit Rihanny Man Down. Na jej zozname sa nachádza aj úspešný singel britskej speváčky Adele Someone Like You a ďalšie skladby.

Beyoncé má za sebou úspešný rok po profesionálnej i súkromnej stránke. V júni vydala svoj štvrtý sólový štúdiový album s jednoduchým názvom 4, ktorý sa dostal na čelo albumových rebríčkov krajín po celom svete, vrátane britského či amerického. V auguste verejne potvrdila, že čaká svoje prvé dieťa, ktorého otcom je jej manžel - rapper a producent Jay Z.

Beyoncé začínala svoju hudobnú kariéru v roku 1997 ako členka skupiny Destiny's Child, neskôr sa vydala na sólovú dráhu. Na svojom konte má okrem spomínaného albumu 4 tri sólové štúdiovky - Dangerously in Love (2003), B'Day (2006) a I Am... Sasha Fierce (2008), pričom so všetkými dobyla americký rebríček Billboard 200. Len v USA predala viac ako 11 miliónov albumov a približne 25 miliónov singlov. Na konte má už 16 cien Grammy, pričom tri z nich získala ešte ako členka Destiny's Child, ostatné ako sólová speváčka. Medzi jej najväčšie hity patria skladby Crazy in Love, Baby Boy, Me, Myself and I, Listen, Irreplaceable či If I Were a Boy.

Zoznam najobľúbenejších skladieb Beyoncé roka 2011:
Big Sean featuring Nicki Minaj: Dance (ASS)
Future: Tony Montana
Kanye West & Jay Z: Ni**as in Paris
Kelly Rowland: Motivation
Adele: Someone Like You
Drake: The Motto
Rihanna: Man Down
Justin Bieber a Chris Brown: Look at Me Now
James Blake: The Wilhelm Scream
Frank Ocean: Novacane

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Matt Sayles

Súvisiaci interpreti: Beyoncé