Americká nahrávacia spoločnosť Death Waltz vydá reedíciu soundtracku filmu Twin Peaks režiséra Davida Lyncha. Novinka sa dostane na trh v januári, ďalšie detaily o nej zatiaľ nie sú známe. Ako však informoval online magazín The Vinyl Factory, novinka by mala údajne obsahovať poznámky od filmového kritika Marka Kermodea.

Film Twin Peaks (1992) je prequelom televízneho seriálu Mestečko Twin Peaks (1990 - 1991) ako aj jeho rovnomenného pilotného filmu z roku 1990. O soundtrack snímky sa, podobne ako v prípade predchádzajúcich dvoch projektov, postaral skladateľ Angelo Badalamenti. Podieľala sa na ňom aj speváčka Julee Cruise

Menovaná snímka sleduje vyšetrovanie vraždy mladej prostitútky Teresy Banksovej, Špeciálny agent FBI, ktorý sa jej venoval sa však stratil a snaha jeho kolegu prípad vyriešiť končí len pocitom, že sa vrah ešte vráti. Príbeh sa následne presunie do mestečka Twin Peaks, kde žije krásna a skazená študentka Laura Palmer. Tej však už zostáva len posledných sedem dní života. 


Spomínaný seriál sa odohráva už po vražde Laury, ktorej smrť a následné vyšetrovanie odhalí mnoho záhad a tajomstiev celého malomesta. Projekt získal v roku 1991 Peabody Award a tri Zlaté glóbusy. Na konte má aj dve ceny Primetime Emmy z roku 1990. V 90. rokoch vznikli dve série Mestečka Twin Peaks.

Na rok 2017 je pripravená premiéra tretej - limotovanej - série seriálu Mestečko Twin Peaks. Scenár písali opäť Mark Frost a David Lynch, ktorá sa postaral aj o réžiu. Seriál nakrúcal ako film, ktorý potom v strižni rozdelil na jednotlivé seriálové epizódy. Predbežne ich má byť 18.

Podľa dostupných informácií uvedie spoločnosť Showtime epizódy tretej série na televízne obrazovky v prvej polovici roka 2017. Okrem väčšiny pôvodných postáv, ktoré stvárnili napríklad aj samotný David Lynch či David Duchovny alebo Piper Laurie sa objavia aj nové. O ich stvárnenie sa postarajú Naomi Watts, Amanda Seyfried a Michael Cera. Celkovo má v tretej sérii účinkovať 217 postáv.



Zdroj: SITA, Hudba.sk (DigitalSpy.com, Independent.co.uk)
Foto: Showtime.com

Súvisiaci interpreti: Angelo Badalamenti