Mesiac po zverejnení kontroverzného videoklipu Famous s nahými figurínami celebrít predstavil Kanye West ďalšie video, v ktorom sa spolu s manželkou Kim Kardashian West obklopili známymi tvárami. Tentokrát sú to najmä modelky ako Alessandra Ambrosio či Cindy Crawford.

Čiernobiela novinka vznikla v spolupráci s módnym domom Balmain a podľa magazínu Vogue je súčasťou jeho jesennej kampane. Vo videu si okrem slzami zaliateho Kanyeho s manželkou a topmodeliek/modelov zahrala aj Kylie Jenner, sestra Kim Kardashian. O jej réžiu sa postaral Steven Klein.

Klip vznikol k novej, emotívnejšej a hudobne minimalistickej verzii skladby Wolves z Westovho najnovšieho albumu The Life of Pablo (2016). S 39-ročným interpretom na piesni spolupracovali aj austrálska hudobníčka Sia a americký raper Vic Mensa, ktorí sa tiež objavili v klipe. Teda, ak je pod typickou Siinou dvojfarebnou parochňou naozaj ona.


Kanye West, celým menom Kanye Omari West, odštartoval hudobnú kariéru v roku 1996, keď ako producent spolupracoval s rapperom Gravom. Známym sa však stal až v roku 2001, keď sa podieľal na albume The Blueprint od Jay Z. Debutovú štúdiovku The College Dropout vydal v roku 2004. Nasledovali nahrávky Late Registration (2005), Graduation (2007), 808s & Heartbreak (2008), My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010), Yeezus (2013) a už menovaná The Life Of Pablo. S Jay Z okrem toho nahral album Watch The Throne (2011).

So všetkými štúdiovkami okrem The College Dropout dobyl americký rebríček Billboard 200. Medzi najväčšie hity 21-násobného držiteľa Grammy patria skladby Jesus Walks, Gold Digger (feat. Jamie Foxx), Diamonds From Sierra Leone, Stronger, Love Lockdown, Heartless alebo All Of The Lights (feat. Rihanna).

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, Vogue.com, archív), Hudba.sk (perex)
Foto: Youtube / Steven Klein

Súvisiaci interpreti: Kanye West, Sia