Mladí organizátori s vášňou pre kultúru a umenie predstavujú podujatie Roz(o)hranie, ktoré sa uskutoční už túto sobotu 2. septembra v Lesoparku Brezina v Trenčíne. Podujatie, ktoré otvára priestor pre hudbu, literatúru, diskusiu a tanečné umenie, slúži nielen na zábavu, ale predovšetkým na podporu Lesoochranárskeho zoskupenia Vlk a jeho aktívnych krokov pre pozitívnu zmenu na Slovensku.

Roz(o)hranie je benefičným medziročníkom, ktorý vychádza z predchádzajúcich podujatí Rozhranie acoustic sessions. "Sme mladí ľudia, ktorí sa rozhodli vrátiť naspäť do Trenčína, pretože vidíme zmysel prinášať hudbu na nezvyčajné no krásne miesta v našom rodnom meste. Prinášame akustických sólo umelcov či menšie akustické zoskupenia do netradičných priestorov v Trenčíne a obohacujeme ich o iné aspekty umenia," opisuje podujatie organizátorka Veronika Kostková.

Benefičné podujatie predstaví tanečnú performance skupiny Teleso, autorskú tvorbu mladých slovenských literátov z projektu Divotvorba a hudobné vystúpenia, ktoré odohrajú Austrálčan Issac Trounce či slovenský violončelista Matej Tkáč. Súčasťou programu bude tiež diskusný panel s názvom "Ekoteroristi vs. Popierači. Ako riešiť environmentálne problémy?".

"Chceme, aby sme boli spolu, no zároveň nezabúdali na dôležité témy, ktoré sú pre nás podstatné. Nechceme zostávať len pri slovách, a preto chceme výťažok zo vstupného smerovať na aktivity Lesoochranárskeho zoskupenia Vlk, ktoré prináša na Slovensko pozitívnu zmenu vo forme vysádzania stromov, výkupu lesov, edukačnej činnosti a podpory legislatívnych zmien," dopĺňa Veronika Kostková.

Organizátori majú za sebou štyri ročníky podujatia Rozhranie, na ktorých sa predstavilo viac ako 15 hudobných projektov od začínajúcich po etablovaných umelcov ako napríklad Lash & Grey, Nina Kohout, Martin Geišberg či Robert Pospiš a Martin Sillay. Okrem hudobných vystúpení sa na podujatí objavili aj literárne čítania, cestovateľská prednáška či komentovaná prehliadka výstavy.

Organizátori chcú v sobotu v krásnych priestoroch Lesoparku Brezina opäť ukázať, že aj v dnešnej dobe je možné spojiť mladú generáciu s kultúrnou scénou svojho rodiska a spoločne prinášať pozitívne zmeny.

Viac o projekte Rozhranie Facebook | Instagram

Redakciu Hudba.sk informovala Veronika Kostková. Správu sme upravili.