Ubehlo len pár mesiacov od vydania EP s názvom Wounds a chalani z The Butchers už prichádzajú s novým materiálom. Nové EP nesie názov Hope a kapela sa na ňom vracia k hard a heavy rockovým koreňom. Nový materiál, ktorý vychádza vo forme 2CD, bude obsahovať oba EP vydané v roku 2020.

"Zakúpením EP Wounds automaticky získate aj EP Hope, keďže obe CD sa nachádzajú v jednom obale. Rozhodli sme sa pre takúto formu vydania, keďže tie dva albumy sa perfektne dopĺňajú. EP Hope je oproti predošlému albumu troška jemnejší. Obsahuje až tri pomalšie skladby, z ktorých jedna je akustická, a tri hard rockové skladby s drsnejšími gitarovými riffmi. CD sa oplatí kúpiť z viacerých dôvodov. Jedna je tá, že v súčasnosti je toto najlepšia forma ako môžu ľudia podporiť činnosť kapely, keďže koncerty teraz vôbec nemáme. Druhá dôvod je ten, že EP Hope bude zverejnené na online streamovacích službách až v decembri," dodáva frontman kapely András Hushegyi.


Kapela zároveň zverejnila aj nový videoklip ku skladbe Open your eyes, ktorá je úvodnou pesničkou nového albumu. Videoklip ku skladbe bol natočený v takzvanej Bábkovej sále Mestského kultúrneho strediska v Šamoríne. "Sme veľmi radi, že sme mohli natočiť tento videoklip práve v tejto sále, tu sa totiž všetko začalo. Spolu s bratom sme tu už hrávali aj pred vznikom The Butchers v rôznych iných hudobných projektoch. Už viac než 12 rokov skúšame v priestoroch MSKS a sme veľmi radi, že Mestské kultúrne stredisko v Šamoríne takýmto spôsobom podporuje živú hudbu v meste," vysvetľuje János Hushegyi výnimočnosť tohto priestoru.

Videoklip vznikol v spolupráci s mladým kameramanom Jakubom Horňákom. Strihania videa sa už klasicky ujal András Hushegyi, ktorý dodáva: "Celý proces realizácie videoklipu bol veľmi prirodzený. S Jakubom sa pracovalo veľmi dobre, všetky zábery sme stihli natočiť behom štyroch hodín. Aj my sami sme boli prekvapení z toho ako rýchlo sme to vedeli dokončiť. Keďže sme mali natočenú kopu dobrých záberov, tak som vedel urobiť strih videa za necelý jeden týždeň. Určite ešte budeme pokračovať v spolupráci. Máme v pláne ešte behom tohto a budúceho roka vydať ďalšie videoklipy. Nudiť sa určite nebudeme."

Tip: The Butchers: Rockeri s citom pre islné riffy i súčasné dianie

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol János Hushegyi.