V rádiách ešte boduje jej singel Turn Me On, no sestra populárnej Celeste Buckingham s novým umeleckým menom Carmel Paradise už prichádza s ďalšou novinkou. V nedeľu vydala svoj druhý sólový singel, ktorého názov symbolicky korešponduje s Halloweenom.

Novinka Dead To Me má oproti debutovému singlu výrazne odlišnú atmosféru, hoci pod jeho zvukovou i vizuálnou stránkou je podpísaný tím v rovnakom zložení. Textu i hudby sa ujala samotná Carmel Paradise, ktorá si piesne od detstva píše a skladá výlučne vo vlastnej réžii. "Svoje skladby si vždy píšem sama. Autenticita je pre mňa veľmi podstatný element, preto mám rada, keď je moja hudba úprimná a úplne ma vystihuje," hovorí speváčka.

Od očarenia k rozchodu

Zatiaľ čo v Turn Me On Carmel spieva o prvej fáze lásky - bláznivej zamilovanosti plnej kontrastných pocitov, ktorými si človek prechádza pri prvom skutočnom dospelom vzťahu - nový singel je presným opakom. "Dead To Me je o konci vzťahu. O okamihu, keď si človek konečne uvedomí, že už to má za sebou, že tá osoba, ktorú kedysi miloval, preňho už nič neznamená. Je to zvláštny pocit, no stáva sa to každému, a zistenie, že sme schopní nechať minulosť minulosťou a ísť ďalej, byť slobodní a šťastní aj sami, je dôležitým znamením ukončenia vzťahu. Dead To Me je o tomto pocite - o schopnosti zabudnúť a prestať sa trápiť tým, čo nám spôsobovalo bolesť," približuje svoju novinku Carmel.


Do producentského kresla si opäť sadol Ken Coomer z nashvillského štúdia Cartoon Moon Recording s podporou zvukového inžiniera Patricka Millera. Po produkčne náročnom a vizuálne bohatom debutovom videu tentoraz Carmel v duchu hesla "v jednoduchosti je krása" zvolila minimalistický interiérový "performance videoklip". Jeho réžiu rovnako ako pri prvom singli zverila mladému filmárovi Brianovi Harstinovi. Vizuál vznikol v máji 2016 v ateliéri Studio 615 v americkom Nashville.  


Prvý singel má úspech v Európe aj v zámorí

Mladá speváčka poteší fanúšikov ešte tento rok vydaním svojej prvej sólovej EP nahrávky s názvom Dreamgirl, ktorá bude obsahovať ešte ďalšie tri zatiaľ nevydané skladby. V nich rozpovie príbeh vzťahu dvoch mladých ľudí, pričom jednotlivé skladby chronologicky sledujú päť fáz vzťahu od jeho zrodu až po zánik. Carmel sa však rozhodla zverejniť najskôr prvú a potom hneď poslednú: "Zvolila som túto postupnosť, pretože chcem ukázať oba extrémy, obe protikladné stránky vzťahov - začiatok a koniec. Pre obe fázy sú typické extrémne a silné emócie a myslím si, že je dôležité ukázať, aké rozdielne stavy a pocity dokážu byť skryté v jedinom vzťahu."

Jej spomínaný singlový debut Turn Me On vyšiel na sklonku leta a stretol sa s úspechom v európskych i amerických rozhlasových hitparádach. Posledným úspechom skladby bolo umiestnenie v rebríčku Billboard Mainstream TOP 40 Indicator Most Added. Ten je zostavovaný na základe hranosti skladieb v hlavných referenčných rádiách v USA s formátom AC (adult contemporary) a CRH (contemporary hit radio).

Do najprestížnejšieho medzinárodného hudobného rebríčka Billboard tak po Celeste oficiálne vstúpila aj mladšia z talentovaných sestier. "
Som prekvapená a úprimne sa teším, že Turn Me On si fanúšikovia obľúbili! Ďakujem za všetky pozitívne reakcie - je ich viac, než som očakávala. Som rada, že moja hudba ľudí baví a dúfam, že rovnako sa im bude páčiť aj zvyšok môjho pripravovaného EP Dreamgirl," odkazuje Carmel fanúšikom. Nahrávka vyjde ešte tento rok vo vydavateľstve Buckingham Entertainment Group.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Facebook.com/CarmelParadiseband