Speváčka Dominika Mirgová, ktorá sa zviditeľnila už ako 15-ročná v súťaži Slovensko hľadá SuperStar, v utorok v Bratislave pokrstila svoj druhý album s názvom #Nová. CD, ktoré sa na trhu objavilo už 20. septembra, krstili traja slovenskí raperi - Kali, Rakby a Suvereno.

"Ten album je o chlapoch," zdôvodnila speváčka výber krstných rodičov. "Sú pre mňa takými novými otvorenými dverami do tohto nového života," povedala Mirgová o troch známych raperoch, ktorých spája, že s ňou majú spoločné pesničky. Práve tie trojicu inšpirovali aj k prianiam: Kali, s ktorým Dominika nahrala aktuálny singel Je koniec, jej pri krste zaprial, aby nikdy nebol koniec jej kariéry, Rakby, s ktorým má spoločný hit L.A.S.K.A. zaželal veľa lásky, a Suvereno, s ktorým naspievala charitatívnu pieseň Musím mať nádej, aby nikdy nestrácala nádej.

Jej druhú štúdiovku pokrstili energetickým nápojom, aby mala ešte dostatok energie dostať sa k ľudom. Ako informoval Mirgovej manažér Michal Šefčík, po vypredaní prvej várky albumu by sa mala začiatkom budúceho roka objaviť druhá edícia, v rámci ktorej sa môžu fanúšikovia čakať aj prekvapenie v podobe nových skladieb. Z nahrávky #Nová (recenzia), ktorá v originálnej verzii obsahuje dvanásť piesní, vzišlo dosiaľ už šesť singlov. Tie odzneli aj na krste, kde energické tanečné skladby striedali emocionálne ladené piesne, ktoré odzrkadľujú Dominikin osobný príbeh.

Dominika Mirgová na krste albumu #Nová Zdroj: Zdenko HanoutDominika Mirgová na krste albumu #Nová - pozrite si fotoreport

Zo všetkých skladieb je speváčke najbližší singel Nová, v ktorom sa vyznala zo svojho zlomeného srdca. "Tá mi tak asi otvorila tieto dvere a povedala, že Dominika zobuď sa, poď žiť, konečne začni robiť to, na čo máš, a to, čo ťa najviac baví," uviedla 21-ročná interpretka. "Ale milujem aj L.A.S.K.U, pretože som teraz šťastná a prežívam krásne obdobie. Mne sa páčia všetky, lebo v každej je kúsok zo mňa," dodala. Ako však priznala, za novým albumom sa skrýva veľa práce celého jej tímu. Počas krstu poďakovala všetkým svojim najbližším a kolegom, ktorí jej pomohli s prípravou albumu. 

Najdôležitejším strojcom jej úspechu je ďalší z bývalých SuperStaristov, Miro Jaroš, ktorý Dominiku pritiahol do svojho hudobného vydavateľstva. "Nahrával som s ňou duet Na pokraji síl a tam som zistil, že Dominika má v sebe obrovský dar. A to, že ona len nespieva, ona spieva príbehy. To, čo jej hovorí srdce, ona zaspieva," povedal známy hudobník, ktorý dal Dominike ponuku na spoluprácu a ona ju na poslednú chvíľu prijala. "Vždy spieva tak, ako sa v daný moment cíti, a to ju robí jedinečnou. To bola asi prvá speváčka, pri ktorej som mal v štúdiu zimomriavky," tvrdí Jaroš. Rozhodol sa preto spojiť svoje skúsenosti z hudobného prostredia s Dominikiným talentom. Výsledkom je okrem úspešného albumu #Nová aj nedávna spolupráca na filmovej pesničke pre deti.

Zdroj: SITA, PR
Foto: Zdenko Hanout

Súvisiaci interpreti: Dominika Mirgová