Šesťdesiate, sedemdesiate aj osemdesiate roky boli vo svetovej hudbe mimoriadne silné, no deväťdesiate bývajú často zaznávané ako poslabšia dekáda. Pre Slovensko a Česko však bola výnimočná v tom, že k nám po páde železnej opony začala masívne prúdiť hudba zo západu. V SuperStar sa budú v nedeľu spievať hity z tohto obdobia, ktoré zaručene všetci poznajú.

V SuperStar ostáva po minulotýždňovom pomerne nudnom kole už len päť súťažiacich. Ide teda naozaj do tuhého. Možno aj preto sa produkcia rozhodla staviť na éru, ktorej hity pozná skutočne každý. Veľká časť divákov na nich zrejme vyrastala a určite si ich aj súťažiaci pamätajú z detstva. Výber skladieb je pomerne pestrý, snáď aj výkony budú stáť za to. Hosťom nedeľnajšieho prenosu bude Ben Cristovao.

Kým v minulom kole bolo asi všetkým jasné, že vypadne "spievajúca Miss" Tereza Mandzáková, posledná päťka je pomerne vyrovnaná. Najmenej výrazným hlasom disponuje Štefan Pčelár, ktorému však nechýba sebavedomie, charizma a úsmev, vďaka ktorému si ho obľúbila nielen porotkyňa Ewa Farna, ale aj množstvo diváčok, ktoré ho v súťaži držia prekvapujúco dlho. Bude teda zaujímavé zistiť, či sa poslednému zástupcovi Slovenska podarí v súťaži zotrvať aj po tomto kole. Výber skladieb má celkom priaznivý, aj keď pieseň Easy, ktorú u nás preslávila reklama mobilného operátora by už mohli v podobných súťažiach zakázať. Vás ešte baví? Koho tipujete na vypadnutie?

Adam Kukačka (CZ)

1. UB40 - Can't Help Falling In Love
2. REM - Losing My Religion


Adam Kukačka postúpil do finále SuperStar Zdroj: Superstar2013.nova.cz
Martin Šafařík (CZ)

1. The Verve - Bitter Sweet Symphony
2. Elton John - Candle In The Wind

Martin Šafařík postúpil do finále SuperStar Zdroj: Superstar2013.nova.cz
Sabina Křováková (CZ)

1. 4 Non Blondes - What's Up
2. Meredith Brooks - Bitch

Sabina Křováková postúpila do finále SuperStar Zdroj: Superstar2013.nova.cz
Veronika Stýblová (CZ)

1. Britney Spears - Baby One More Time
2. Prince - Nothing Compares 2 U (Sinéad O'Connor cover)

Veronika Stýblová postúpila do finále SuperStar Zdroj: Superstar2013.nova.cz
Štefan Pčelár (SK)

1. Commodores - Easy (Faith No More cover)
2. Robbie Williams - Strong


Štefan Pčelár postúpil do finále SuperStar Zdroj: Superstar2013.nova.cz
Zoznam skladieb pre Hudba.sk poskytol Peter Debnár, PR manažér TV Markíza.

Foto: TV Markíza