Očakávaná nahrávka The Endless River od britskej kapely Pink Floyd bude posledným albumom, ktorý táto formácia vydá. Pre rozhlasovú stanicu BBC 6 Music to potvrdili členovia skupiny Nick Mason a David Gilmour.

Ako obaja uviedli, po The Endless River nevydajú žiadnu novú hudbu. "The Endless River je posledná vec od nás," vyhlásil Gilmour. "Je to škoda, ale toto je koniec," dodal tiež hudobník. 68-ročný interpret zároveň prezradil, že na jeho pripravovanej sólovej nahrávke by sa mohol objaviť materiál nahratý s už zosnulým Rickom Wrightom. "Mám nahratého Ricka, ako hrá moje sólové skladby. Dúfam, že sa objavia na mojej ďalšej sólovke," priblížil hudobník.

Štúdiovka The Endless River by mala vyjsť 10. novembra. Novinka bude obsahovať dovedna 18 skladieb, ktoré pochádzajú z roku 1993, keď Pink Floyd pracovali na počine The Division Bell (1994). Nahrávka, ktorú David Gilmour a Nick Mason venovali spomínanému klávesákovi formácie Rickovi Wrightovi, bude prevažne inštrumentálna.

Text piesne Louder Than Words napísala Polly Samson, s ktorou sa Gilmour zosobášil v roku 1994. Na albume sa objaví aj hlas britského teoretického fyzika Stephena Hawkinga. V skladbe Talkin' Hawkin' hudobníci použili hlasovú nahrávku z reklamy spoločnosti BT Group, v ktorej vedec účinkoval v roku 1994.


Tracklist albumu Pink Floyd - The Endless River:

01. Things Left Unsaid
02. It's What We Do
03. Ebb And Flow
04. Sum
05. Skins
06. Unsung
07. Anisina
08. The Lost Art of Conversation
09. On Noodle Street
10. Night Light
11. Allons-y (1)
12. Autumn'68
13. Allons-y (2)
14. Talkin' Hawkin'
15. Calling
16. Eyes To Pearls
17. Surfacing
18. Louder Than Words

Zdroj: SITA
Foto: Albert Watson

Súvisiaci interpreti: Pink Floyd