Po deväťročnej odmlke zavíta gothic/death/doom metalová legenda z Talianska, kapela Novembre, v rámci svojho európskeho turné prvýkrát aj na Slovensko. Na koncerte v bratislavskom Randali predstaví svoj úplne nový, v poradí ôsmy album s názvom Ursa. Tešiť sa môžete aj na skvelé predkapely Isole, Shores of Null a April Weeps.

Už túto stredu si bratislavský Randal podmaní zoskupenie, ktoré si svojím atmosférickým metalom, nabitým emóciami a zasnenými nostalgickými náladami, získalo na scéne silnú pozíciu. Početnú fanúšikovskú základňu nadobudli Novembre už počas 90-tych rokov albumami ako Arte Novecento (1996), či Classica (2000).

Ich hudba je nabitá emóciami až po okraj - láska, hnev, smrť, nádej, zúfalstvo ale aj radosť - a to všetko obalené v špecifickom, nezameniteľnom hudobnom rukopise, ktorý je poznávacím znakom Novembre. Kapela, ktorá funguje na scéne už od roku 1990 a má na konte osem radových albumov, v minulosti vystupovala v úlohe predkapely takých zvučných mien ako Katatonia, Opeth, Paradise Lost, či Moonspell. V Bratislave sa však 14. septembra právom predstaví ako hlavná hviezda večera.


Taliani na európske turné vyrážajú spolu so švédskou doom metalovou kapelou Isole. Títo ostrieľaní majstri v roku 2014 oslávili svojich 25 rokov na scéne v poradí šiestym albumom The Calm Hunter. Ich hlavným identifikačným prvkom sú ťažké, epické doomové riffy s jedinečnými vokálnymi harmóniami, okorenené growlami a jemnou progresivitou.


Ďalším lákadlom stredajšieho večera sú Taliani Shores of Null - kapela, ktorá vznikla v roku 2013, s cieľom preskúmať temnú stránku metalovej hudby, absorbujúc prvky z gothic, doom, death a black metalu. Na konte majú debut z roku 2014 s názvom Quiescence, ktorý získal množstvo pochvalných recenzií a ktorý odprezentujú aj na tomto turné.


Na jeho bratislavskej zastávke zabezpečí lokálny support atmospheric metalová kapela April Weeps, ktorá je známa svojimi energickými a dravými vystúpeniami (naposledy bola skvelou voľbou pred koncertom symfometalovej ikony Epica v MMC). Po obdržaní pochvalných kritík na debutový album Outer Calm, Pain Within (2013) a množstve odohraných koncertoch po boku takých etablovaných kapiel ako In Mourning, Saturnus, či Draconian, kapela momentálne komponuje skladby pre svoj druhý album, z ktorého zaznejú najnovšie kúsky po prvýkrát práve na tomto koncerte. Určite si to nenechajte ujsť!

Vstupenky:  Predpredaj.sk 

Informácie pre Hudba.sk poskytol Pavol Urbanič z agentúry Priory of Kliffoth - Symfonica Slovakia.

Foto: Facebook.com/Novembre

Súvisiaci interpreti: Novembre