Ďalší vianočný singel z nového albumu Roba Opatovského je na svete. Pieseň Láska vianočná nahral ako duet s obľúbenou herečkou Monikou Hilmerovou, s ktorou ho nepriamo spojila detská rozprávka. Autorkou textu je Oľga Záblacká.

"Táto skladba je staršia, vznikla pred dvoma rokmi, akurát som nebol úplne rozhodnutý, s kým ju naspievam. Vyriešila to náhoda. Našej dcérke sme kúpili DVD Disneyho Popolušky, na ktorom úplne úžasne naspievala Popolušku Monika Hilmerová a bolo rozhodnuté," prezrádza Robo Opatovský. Prehovoriť herečku na duet však podľa neho nebolo vôbec jednoduché.

"Dostal som vyjadrenie, že je to síce krásna skladba, ale že už dlho nespievala a vraj ju nechce pokaziť. No nakoniec sa mi Moniku podarilo dostať do štúdia, kde sme spolu s Oľgou Záblackou úžasne spolupracovali na Monikinom výraze a celkovom speváckom prejave. Výsledok je fantastický, Monika dala do skladby herectvo, nehu, lásku, pokoj a vianočno-zimnú atmosféru," dodáva spevák a skladateľ, ktorý tvrdí, že pri nahrávaní cítil, ako sa s Monikou na chvíľu do seba zamilovali. Zároveň však ubezpečuje, že išlo len o platonické vzplanutie v pesničke, keďže jej manžel Jaro Bekr je jeho kamarát a aj on sám je šťastne ženatý.

Monika Hilmerová so smiechom pridáva vlastnú verziu vzniku piesne. "Robo ma prizval zaspievať si s ním na CD, čo ma potešilo, ale keďže sa momentálne spevu príliš nevenujem a bola som dosť zaneprázdnená, tak som si nebola istá. Navrhla som mu, že to len skúsime pri klavíri a uvidíme, či to niekedy aj nahráme. Nakoniec sme to pri stretnutí rovno nahrali, takže na váhanie už nebol priestor. Roba poznám už dávno, takže to bolo naozaj priateľské a v štúdiu bolo fajn aj vďaka milému zvukárovi a textárke Oľge Záblackej," vysvetlila.


Pieseň Láska vianočná je jednou z dvanástich skladieb na Robovom novom albume Vianočné duetá. Spieva ju aj na aktuálnom turné, na ktorom je s Máriou Čírovou. "Na turné je to jedna z najúspešnejších skladieb a to ju ľudia počuli na koncerte prvý raz. Skladbu aranžoval Štefan Bugala, úžasný hráč na bicie a môjmu kamarátovi Ferovi Čaníkovi sme dali vyrobiť veľmi originálne lyric video s krásnymi zimnými fotkami zamilovaných dvojíc. Myslím si, že každého úžasne vianočno-zimne naladí." 

"Ja som naladený už celý rok, keďže album Vianočné duetá som tvoril v roku 2016. Teším sa, že má úspech a stal sa opäť jedným z najpredávanejších albumov," teší sa Robo Opatovský, ktorého do Vianoc čakajú ešte tri koncerty v rámci spomínaného turné. "Všade je vypredané. Pevne verím, že sa nám budúci rok podarí navštíviť ďalšie mestá a z Vianočného turné s Máriou sa stane tradícia," uzavrel.

Zostávajúce termíny vianočného turné Márie Čírovej a Roba Opatovského:

13. 12. - Bratislava, Istropolis
18. 12. - Trnava, Kino Hviezda 
19. 12. - Topoľčany, Dom kultúry   



Prečítajte si: Premiéra: Vianoce klopú na dvere aj s veľkolepým singlom Roba Opatovského

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Nora Krchňáková.  

Foto: René Miko

Súvisiaci interpreti: Robo Opatovský