Jeden z najväčších hudobných chameleónov, americký spevák a skladateľ Beck, na začiatku leta prekvapil, keď zverejnil textovo minimalistickú a zábavnú, no hudobne prešpekulovanú skladbu Wow. Originálna pocta súčasnému popu a hip-hopu sa teraz dočkala aj videoklipu, ktorý jej nekonvečnosť podčiarkuje ešte viac.

Pestrofarebný klip režírovali Beck a Grady Hall a môžete v ňom vidieť tancujúce deti, kovbojov na koňoch, ruže s očami či samotného speváka tancujúceho na ostrovčeku pri ceste. Na vizuálnej stránke klipu spolupracovali aj Sam Cannon, Randy Cano, Andy Gregg, David McLeod, John McLaughlin, Jess Rona a Steve Smith. 

Skladbu Wow predstavil Beck v júni v podobe nemenej psychedelického lyric videa. Spolu s nečakaným singlom vtedy zverejnil aj dlho očakávanú informáciu o termíne vydania svojho nového albumu. Tým je 21. október, jeho názov však naďalej zostáva tajomstvom. Isté však je, že nahrávka bude obsahovať aj skvelý popový singel Dreams, ktorý hudobník zverejnil vlani.

 
Beck, vlastným menom Bek David Campbell, sa na hudobnej scéne pohybuje od 80. rokov. Do povedomia sa dostal hitom Loser, ktorý vydal v roku 1993. V tom istom roku uviedol na trh debutový album Golden Feelings. Magazín Rolling Stone zaradil jeho štúdiovky Odelay (1996) a Sea Change (2002) medzi 500 najlepších albumov všetkých čias. Zatiaľ naposledy uviedol na trh nahrávku Morning Phase (2014). Držiteľ piatich Grammy si v roku 2004 vzal za manželku herečku Marissu Ribisi, s ktorou má syna a dcéru.   


Text: Hudba.sk, pm (zdroj: SITA - Nme.com, archív) 
Foto: archív

Súvisiaci interpreti: Beck