Jedným z našich najväčších tohtoročných objavov sa po zverejnení debutovej piesne a klipu A psi brešú na poliach stala mladá speváčka a skladateľka Kriss Krimm. Na článok o nej si vo februári kliklo vyše 20-tisíc ľudí, no viacerí pieseň označili za príliš pomalú a depresívnu. Po piatich mesiacoch sa talentovaná hudobníčka rozhodla ukázať svoju inú tvár.

Po úspešnom debutovom videoklipe k pesničke A psi brešú na poliach tak prichádza nové, absolútne kontrastné video. K anglicky spievanej skladbe Wheels ho natočila ešte predtým, než zverejnila svoj melancholický debut, no na svetlo sveta sa dostáva až teraz, uprostred leta. Na rozdiel od prvej skladby, nový singel je tanečný, energický a veselý. Klip je natočený na nespútanej Kostarike, o realizáciu sa postaral tím Sorizzo Art Production.

Odpoveďou na uponáhľanú dobu je Pura Vida - čistý život

Kriss Krimm v popovej novinke spieva o dnešnom urýchlenom svete. Vniesla však do témy úplne iný rozmer a uhoľ pohľadu, než na aký sme zvyknutí. "Wheels je pre mňa odrazom dnešnej doby, takej uponáhľanej. Ak sa však dokážete tempu prispôsobiť, nelapať po dychu a zlepšovať kondíciu, odmenou bude plnohodnotný a krásny život. Paradoxne Kostarika je miesto, kde ľudia žijú heslom Pura Vida, čo v preklade znamená čistý život a všetci sú tam v 'klídku', pretože sú spätí s prírodou. Chodia sledovať západ slnka, obedujú s celou rodinou na nádhernej pláži, vážia si jeden druhého a rozprávajú o sebe pekne. Odkazom pesničky je tešiť sa zo života a nasávať každý moment, ako keď sme boli deti a všetko bolo zázračné."

videoklip Wheels Zdroj: Sorizzo Art Production

Hudobníčka, vlastným menom Kristína Smetanová, nám prezradila, že sa veľmi bojí výšok a pri natáčaní sa musela neraz premáhať. "Keď sme chceli natočiť akčné scény, ktoré majú vystihovať pesničku a jej posolstvo, nič iné sa nedalo robiť," hovorí autorka a so smiechom dodáva: "Konečne som pochopila nevyhnutnosť citosloviec, ktoré používal Tarzan. Myslím, že naša snaha nevyšla navnivoč. Okrem mnohých úžasných zážitkov sa nám podarilo urobiť aj kus krásnej práce, ktorou budem rada prezentovať seba, aj radosť zo všetkého, ktorú v sebe mám."

Novinka Wheels potvrdzuje, že Kriss Krimm okrem talentu nechýba ani chuť a odvaha skúšať nové veci. Je úplne normálne, že na začiatku svojej kariéry sa mladá umelkyňa ešte len hľadá a nie všetko je dokonalé, čo platí aj o tejto pesničke, ktorá je síce chytľavá a je zaujímavým spracovaním témy, no speváčkin prejav v angličtine jej kvalitu trochu znižuje. Napriek tomu je sympatické, že svoju cestu a hľadanie toho správneho výrazu od začiatku kariéry dokumentuje v spojení s profesionálne natočenými videoklipmi, vďaka čomu sa stáva zapamätateľnejšou ako iní začínajúci speváci. Sami sme zvedaví, čo ďalšie nám Kriss Krimm ukáže vo svojej budúcej tvorbe. Z prvých dvoch piesní u nás zatiaľ vyhráva slovenská "filipovská" melanchólia. A u vás?


Pripomeňte si Kristínin debutový videosingel:


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Daniel Kis zo Sorizzo Art Production. Článok bol upravený a doplnený (posledný odstavec) redakciou.