Nový pseudonym, podivuhodná zlatá maska, v ktorej prišiel na Grammy, a teraz aj úchylno-zábavný singel videoklip s trpasličím mužom, ktorý je posadnutý speváčkou Beyoncé. To všetko spája osoba speváka a rapera Cee Lo Greena známeho z formácie Goodie Mob či dua Gnarls Barley, ktorý už niekoľko mesiacov fanúšikov neprestáva udivovať.

Nový projekt Cee Lo Greena prišiel doslova s výbuchom. Svoju novú tvorbu sa minulý rok rozhodol vydávať pod menom Gnarly Davidson. Hravý pseudonym, ktorý je odkazom na jeho komerčne najúspešnejší projekt s producentom Danger Mouseom aj na známu značku motoriek, predstavil ešte v decembri veselým singlom Fuck Me I'm Famous, ktorým zároveň pripomenul svoj najväčší sólový hit Fuck You. Novinka fanúšikov nepochybne prekvapila, ešte väčším prekvapením však je, že zatiaľ žiadny veľký rozruch nevyvolala.

Človek by pritom očakával, že singel s tak odľačeným textom, moderným funky zvukom a chytľavým refrénom sa stane virálnym hitom už len vďaka samotnej pesničke. Nehovoriac o vizuáli, v ktorom namiesto speváka účinkuje trpasličí muž (alebo pribratejší chlapec?) v tričku Motörhead, obklopený kráskami v plavkách, spodnej bielizni, či minišatách. Za dva mesiace od zverejnenia na Youtube má klip len 73-tisíc prehratí. To je naozaj u celosvetovo známeho speváka prekvapivo malé číslo, veď milióny pozretí majú bežne oveľa otravnejšie či nudnejšie popové skladby s horšími videoklipmi.


Mimozemšťan na Grammy ako príprava na nový singel

V každom prípade prvotný neúspech nového projektu Greena neodradil a rozhodol sa spropagovať Gnarlyho naozaj kurióznym spôsobom. Na nedeľné odovzdávanie cien Grammy totiž prišiel v maske pripomínajúcej mimozemšťana zo starého béčkového sci-fi filmu. Samozrejme tým okažite zaujal množstvo médií aj fanúšikov. Väčšina si z neho robí srandu alebo sa pýtajú, kde je ten starý dobrý Cee Lo z najlepších čias rapovej formácie Goodie Mob. Isté však je, že o projekte Gnarly Davidson vie po víkende omnoho viac ľudí ako tomu bolo doteraz.

Ako sa ukázalo, maska na Grammy bola len prípravou na zverejnenie ďalšieho singla. Navyše takého, ktorý tiež poriadne prekvapil a nemožno ho brať vážne. Volá sa totiž Jay-Z's Girl a je spevákovým otvoreným priznaním k tomu, že miluje Beyoncé. V klipe sa však namiesto neho opäť objavuje usmiaty mužík z decembrového videosingla, ktorý má celú izbu polepenú plagátmi speváčky. Poprocková novinka je v podstate coververziou známeho hitu Jessie's Girl od Ricka Springfielda, akurát s pozmeneným textom. Možno aj preto, spolu s faktom, že sa "vezie" na mene jednej z najúspešnejších speváčok súčasnosti, je už teraz oveľa úspešnejšia ako prvý klip. Zverejnili ju na Valentína a po dvoch dňoch má už vyše 274-tisíc prehratí.

Zaujímavosťou je, že hlavným interpretom piesne je neznáma entita zvaná Little Fun a Gnarly Davidson je uvedený len ako "featuring". Videoklip nakrútil režisér John Colombo, ktorý v minulosti točil klipy aj pre Goodie Mob. Ktovie, čo na Gnarlyho novinku hovorí Jay Z a najmä jeho manželka. Možno jej však zlepšil náladu po tom, ako na Grammy z deviatich nominácií premenila na zlaté gramofóniky iba dve, hoci aj samotná víťazka večera Adele pri preberaní hlavnej ceny Album roka priznala, že by si ju viac zaslúžila Beyoncé.


TIP: Najväčšia premena v šou Tvoja tvár znie povedome? Harichov Cee Lo Green!

Text: Patrik Marflák (zdroj: SITA - Rollingstone.com)
Foto: Facebook.com/gnarlydavidsonofficial

Súvisiaci interpreti: Cee-Lo Green