Takmer päťtisíc fanúšikov zosnulého amerického hudobníka Princa už podpísalo na webstránke www.change.org petíciu, ktorá vyzýva organizátorov tohtoročných Billboard Music Awards, aby hold spevákovi nevzdala Madonna, ale iný umelec.

V petícii sa uvádza, že kráľovná popu by nemala byť jediným a hlavným umelcom, ktorý prejaví úctu Princovi. "Prince je hodný vystúpenia lepšieho umelca," tvrdí organizátorka petície Stacey "Flygirrl" Wilson. Priaznivci legendárneho hudobníka v komentároch pod petíciou vyjadrili nesúhlas s rozhodnutím organizátorov ocenení hudobného magazínu Billboard, pričom Madonnu navrhujú nahradiť umelcami ako Chaka Khan, Janelle Monáe, D'Angelo, Sheila E. alebo Lenny Kravitz.

Napríklad spomínaný D'Angelo sa už postaral o veľmi vkusnú poctu svojmu idolovi, keď necelý týždeň po jeho smrti v The Tonight Show zaspieval pieseň Sometimes It Snows In April. Skvelý výber piesne, ktorá je o smrti (v apríli), podčiarkol emotívnym výkonom, ale aj zmeneným menom v texte: "I often dream of heaven and I know that Prince is there..." (Často snívam o nebi, viem, že Prince tam je).


Detaily pocty zatiaľ organizátori Billboard Music Awards (konajú sa 22. mája) neprezradili, v prípade Madonny ale skôr než hudobne mrazivé a precítené vystúpenie možno očakávať šou plnú tanca a farebných kostýmov - podobne, ako keď si Lady Gaga na Grammy uctila Davida Bowieho.

K Princovi okázalosť pódiového prejavu určite patrila, no vizuálna atraktívnosť šou nikdy neprevažovala nad kvalitou hudobných výkonov, čo sa u Madonny väčšinou povedať nedá. V jej prospech však hovorí aspoň to, že kedysi spolupracovali. Prince hosťoval na jej na svojom štvrtom štúdiovom albume Like A Prayer (1989), kde si zahral na gitare v skladbách Like A PrayerKeep It Together a Act Of Contrition, a spoločne si zaspievali v piesni Love Song.

Prečítajte si: Princova bývalá kapela The Revolution ohlásila návrat na pódiá

Zdroj: SITA (Aceshowbiz.com, archív), Hudba.sk
Foto: Rich Fury/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Madonna, Prince