Naši rakúski susedia chystajú naozaj pestrý hudobný rok 2014. Už teraz je totiž známe, že sa tam predstavia mená ako Justin Timberlake, Pearl Jam, Avicii, Metallica či Robbie Williams.

V hanbe nezostali ani rakúske festivaly. Nova Rock oslavuje 10. výročie a zablahoželať mu prídu Black Sabbath, Iron Maiden, Soundgarden, The Offspring, Megadeath či Avenged Sevenfold. Prvé mená plánuje v najbližších dňoch zverejniť aj kultový FM4 Frequency a tanečný Urban Art Forms.

Zo samostatných koncertov sa ako prvý predstaví Robbie Williams. Svoje prvé vystúpenie, ktoré sa uskutoční 28. apríla 2014, vypredal v priebehu 8 minút, a preto organizátori pridali aj druhý termín - 29. apríla 2014. Oba koncerty sa uskutočnia vo viedenskej Stadthalle.

Na rovnaké miesto dorazí 4. júna aj Justin Timberlake, 9. júna industral-rockeri Nine Inch Nails a 25. júna zas grungeoví pionieri Pearl Jam. Mimoriadnym zážitkom bude i koncert skupiny Metallica s označením By Request, ktorý sa uskutoční 9. júla v areáli Krieau Open Air. O skladbách, ktoré kapela na koncerte zahrá, totiž rozhodnú fanúšikovia hlasovaním na internete. V roku 2014, konkrétne 19. júla, však bude tento priestor hostiť ešte jednu hviezdu, a to švédskeho hudobného producenta Avicii.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz zo Skalar Music.

Foto: Tom Munro / Sony Music