Populárny slovenský hudobník Juraj Hnilica vyráža už o pár dní na turné, v rámci ktorého sa zastaví v Prahe, Brne, Košiciach a Bratislave. Vzácnym členom jeho koncertnej kapely je basgitarista a zakladajúci člen skupiny Team Ivan Válek, okrem neho má však v zostave aj ďalšie posily.

V súťaži Česko Slovensko má talent zaujal Juraj Hnilica vlastnou piesňou Aká si krásna. Na konci novembra prekonal klip k nej milión zhliadnutí. "Je to môj prvý miliónový klip a ďakujem všetkým za to, že sa im páči," hovorí spevák, ktorý sa od účasti v súťaži teší aj veľkému záujmu publika o koncerty.

Do kapely pribral aj dve slečny
 
"Celý minulý rok som koncertoval. Či už s Hiraxom ako hosť jeho prednášok, alebo samostatne," hovorí sympatický spevák. V decembri sme premiérovali jeho nový klip k pesničke Každé ráno. V tejto súvislosti Juraj Hnilica avizoval svoje slovensko-české miniturné. Absolvuje ho spolu s kapelou. "Zastavíme sa v štyroch mestách. Dve za riekou Moravou, dve na Slovensku. Budú to riadne koncerty v plnej paráde," prezradil.

Členmi jeho koncertnej kapely sú Michal Kulich (gitara), Milan Hatala (klávesy), Ivan Válek (basgitara), Roland Uškovits (bicie), Michaela Šipeková (saxofón, flauta) a Nadežda Holenková (violončelo). Hudobníčky sú v kapele novinkou, spolupráca so zakladajúcim členom martinskej skpiny Team začala už dávnejšie. Hrali spolu aj pred dvoma rokmi na krste Jurajovho albumu Dovoľte mi predstaviť sa Vám. "Poznám sa s jeho synom Adamom a nejako to vyplynulo zo situácie. Som rád, že Ivan v mojej kapele hrá. Jeho skúsenosti a rady sú neoceniteľné," povedal Hnilica.  

Rok 2017: Koncerty, exotický projekt a nový album  

O plánoch na rok 2017 prezradil, že celú zimu a jar bude i naďalej súčasťou programu prednášok Pavla Hiraxa Baričáka. Najbližšie dne sa uskutočnia už dnes v Čadci a zajtra v Novom Meste nad Váhom. Informácie o všetkých najbližších termínoch s možnosťou zakúpenia vstupeniek nájdete v sieti Predpredaj.sk.  

"Po turné začnem pracovať na novom albume. Vydať by som ho chcel v septembri," uviedol spevák. Ešte predtým sa však objaví v novom exotickom projekte, ktorý spája zaujímavých slovenských hudobníkov. "Zatiaľ o tom nemôžem viac povedať, prezradím iba to, že pôjde o vec na pomedzí popu a world music,“ uzavrel Juraj Hnilica. Podľa našich informácií by mal byť projekt odpremiérovaný ešte tento mesiac.

Juraj Hnilica - Každé ráno tour:  

20. 1. - Košice, Kulturpark 
21. 1. - Bratislava, V-Klub 
22. 1. - Praha, Nová Chmelnice 
23. 1. - Brno, Semillaso   

Prečítajte si rozhovor:

Ďuri Hnilica: Česko Slovensko má talent som vyhral, zrazu mám pre koho hrať   

Text: Peter Lehotský
Foto: Facebook.com/durikes