Odkedy sa sympatická pesničkárka Sima Martausová objavila na scéne, zdá sa nám, že sa stále usmieva, čo je jedným z dôvodov, prečo si ju ľudia tak rýchlo obľúbili. V novom singli však spieva o tom, že sa chce usmievať ešte viac ako doteraz. Nechajte sa nakaziť bezstarostným optimizmom, ktorý z jej hudby doslova srší.

Talentovaná Sima Martausová tvrdí, že väčšinou zažíva šťastné obdobia, ale vďaka novej piesni s názvom Smej sa si ešte viac uvedomuje, za čo všetko môže byť vďačná. Autorkou hudby aj textu je samotná speváčka, inšpirovala ju obľúbená knižka. "S námetom som prišla potom, ako som dočítala jednu peknú knihu. V piesni som si urobila malý test. Predstavila som si miestnosť a prázdnu stoličku, na ktorú si sadlo moje ja. Keď som sa na seba pozrela z nadhľadu, povedala som si, že by som sa mohla usmievať a tešiť ešte viac. Už len toto rozhodnutie ma naplnilo radosťou," hovorí s úsmevom.

Mladá hudobníčka, ktorá jedným z najpríjemnejších objavov slovenskej scény za posledné roky, vie, že život je krásny. Pozitívnou hudbou, úprimnými textami a bezprostrednosťou očarila laickú aj odbornú verejnosť hneď pri prvom komerčne vydanom albume Dobrý deň, to som ja (2013), na ktorý nadviazala nemenej úspešnou nahrávkou Na pravom poludní (2014). Teraz chystá vydanie ďalšej štúdiovky, z ktorej po skladbe Balet ako druhý singel ponúka práve chytľavú novinku Smej sa.


Zatiaľ nepomenovaný nový album Simy Martausovej vyjde na jeseň a okrem ďalších krásnych piesní na ňom bude aj jedno veľké prekvapenie. Následne ho predstaví na slovenskom turné, ktoré odštartuje už o mesiac - 21. septembra v Trenčíne. "Piesne na album sú už nahrané, aktuálne sa venujeme konečným úpravám. Album by mal vyjsť na jeseň, ale názov ešte vymyslený nemám, stále nad ním  premýšľam. Na turné predstavíme piesne z nového albumu a zahráme aj zopár piesní z predošlých albumov," uzatvára Sima Martausová.

Široká verejnosť aj odborná kritika v rámci ankety ZAI ocenili v roku 2014 tvorbu Simy Martausovej cenami Album roka a Objav roka. Za predaj spomínaného CD Dobrý deň, to som ja získala dvojplatinu. Zo známych hudobníkov očarila napríklad Richarda Müllera či Tomáša Klusa, ktorí si ju ako hosťa pozvali na svoje koncerty. Minulý rok odohrala aj veľký koncert s Janou Kirschner, s ktorou sa už dnes večer opäť stretne na pódiu na podujatí Pocta slobode 2016 na hrade Devín.

Sima a jej "päť chlapov v kapele" v zložení Martin Gašpar (kontrabas), Igor Ajdži Sabo (bicie), Maťko Zajko (gitara, ukulele a mandolína), Pišta Lengyel (elektrická gitara) a Martin Wittgruber (klávesy a akordeón), sa na jeseň chystajú na dvojmesačné turné po Slovensku. Vstupenky sú v predaji exkluzívne v sieti Predpredaj.sk a v miestnych pokladniach.

Sima Martausová & band Tour 2016:

21. 9. - Trenčín, Piano club 
22. 9. - Žilina, Dom odborov 
24. 9. - Ružomberok, Kultúrny dom Andreja Hlinku 
27. 9. - Levice, CK Junior 
28. 9. - Trnava, Kino Hviezda 
7. 10. - Bratislava, Ateliér Babylon (krst CD)
23. 10. - Nitra, Nájomná jednotka 210 
24. 10. - Prievidza, Kino Baník 
25. 10. - Martin, Kino Strojár 
26. 10. - Námestovo, Dom kultúry 
27. 10. - Dolný Kubín, MsKs 
10. 11. - Žiar nad Hronom, MsKC  
19. 11. - Poprad, Dom kultúry 
20. 11. - Kežmarok, MsKS 
21. 11. - Bardejov, Kino Žriedlo 
22. 11. - Prešov, Kino Scala 
23. 11. - Košice, Historická radnica 
24. 11. - Michalovce, MsKS 
26. 11. - Lučenec, Synagóga 
27. 11. - Zvolen, DK Podborová 
28. 11. - Banská Bystrica, Aula SZU 
29. 11. - Hlohovec, Empírové divadlo 
30. 11. - Piešťany, Kino Fontána

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený a doplnený redakciou. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke speváčky www.simamartausova.sk alebo na jej Facebooku.

Foto: Veronika Valúchová

Súvisiaci interpreti: Sima Magušinová