Kapela Whitesnake sa tento rok vracia v plnej sile - vydáva novú štúdiovku s názvom The Purple Album a vyráža na turné. Legendárna rocková kapela, ktorú založil bývalý člen Deep Purple David Coverdale, sa v rámci Purple Tour 2015 zastaví aj v okolí Slovenska - v Prahe a vo Viedni.

David Coverdale založil Whitesnake v roku 1978, dva roky po odchode z Deep Purple. Ich tvorba priniesla koncom 70-tych a začiatkom 80-tych rokov ťažký blues-rock, a to vďaka albumom Trouble (1978), Lovehunter (1979), Ready An' Willing (1980) a Come An' Get It (1981) či neskôr výbušný hard rock zachytený na Slide It In (1984) a na ich najúspešnejších albumoch Whitesnake z roku 1987 a Slip of the Tongue z roku 1989.

Rockové ikony sa teraz po štyroch rokoch hlásia o pozornosť s novým albumom, a to konkrétne 19. mája, kedy je naplánované vydanie novinky The Purple Album. Dvanásta štúdiovka tvorí nápadité coververzie z čias pôsobenia Davida Coverdalea v Deep Purple. "Je to prejav úcty. Pocta. Je to moje obrovské ďakujem Deep Purple za príležitosť, ktorú som dostal pred viac ako 40 rokmi," hovorí Coverdale. "Ako som už povedal Ritchiemu - Vy ste ma vzali na neuveriteľnú cestu, ktorá pokračuje dodnes, a nemohol som si priať lepších učiteľov. University of Deep Purple bola mimoriadna a úžasná škola. Nemôžeme sa dočkať toho, ako zahráme tieto piesne na koncertoch!"

V pražskej O2 Arene vystúpi kapela 17. novembra, ceny vstupeniek sa pohybujú medzi 790 Kč (28,81 eur) až do 1 390 Kč (50,70 eur). Zaujímavosťou je, že necelý mesiac pred týmto koncertom sa v Česku predstavia i samotní Deep Purple - 27. októbra vystúpia v Ostrave a o deň neskôr v Plzni. Viedenský koncert Whitesnake sa odohrá 19. novembra v Gasometri a vstupenky na státie sú v cene 51,40 eur.


Informácie pre Hudba.sk poskytol Petr Novák z Live Nation CZ. 

Súvisiaci interpreti: Whitesnake