Britská formácia Coldplay plánuje vydať záznam špeciálneho koncertu, v rámci ktorého predstavila piesne zo svojho albumu Ghost Stories. Koncertný film, o ktorého réžiu sa postaral Paul Dugdale, má podľa slov kapely byť "vizuálnou prezentáciou" nahrávky.

Záznam, ktorý vyjde na DVD a Blu-ray, bol sa nahrával v marci tohto roku v priestoroch Sony Studios v Los Angeles. "Bola to veľmi špeciálna chvíľa pre našu kapelu. Úžasný amfiteáter s 360° obrazovkami, ktorý vybudovali naši skvelí technici, bol splneným snom. Okrem toho to bolo po prvýkrát, čo naše nové piesne počul niekto mimo priestorov nahrávacieho štúdia," uviedol íder kapely Coldplay Chris Martin.

Coldplay Zdroj: Warner Music

Časť záznamu bola odvysielaná v televízii v dobe vydania platne, kompletnou vizuálnou prezentáciou albumu Ghost Stories (recenzia) je však až tento koncertný film. Realizácie sa ujal režisér Paul Dugdale, ktorý má za sebou prácu na koncertných DVD Adele alebo The Prodigy a s Coldplay spolupracoval už na predchádzajúcom živáku Live 2012, ktorý bol nominovaný na Grammy.

Ghost Stories Live 2014 by sa na trhu mali objaviť 24. novembra. Okrem koncertného filmu by balenie malo obsahovať aj živý album Ghost Stories, ktorý bol nahraný na koncertoch, ktoré sa uskutočnili od apríla do júla tohto roku (Londýn, Sydney, Paríž, Kolín, New York, Los Angeles). Bonusom pre fanúšikov bude aj osem videoklipov, medzi ktorými sa bude nachádzať rozšírená verzia vizuálu k piesni Magic či dve úplne nové videá ku skladbám All Your Friends a Ghost Story.


Tracklist Ghost Stories Live 2014:

Always In My Head
Magic
Ink
True Love
Midnight
Another's Arms
Oceans
A Sky Full Of Stars
O

Videoklipy:
Midnight
Magic (Extended Director's Cut)
A Sky Full Of Stars
True Love
Ink (Live at the Royal Albert Hall, London)
All Your Friends
Ghost Story
Always In My Head' (Artwork Animation)

Alternatívne live verzie:
Always In My Head
Oceans

CD:
Always In My Head'(Live at the Royal Albert Hall, London)
Magic (Live at the Enmore Theatre, Sydney)
Ink (Live at Le Casino de Paris, Paris)
True Love (Live at the Enmore Theatre, Sydney)
Midnight (Live at the Royal Albert Hall, London)
Another’s Arms (Live at the Beacon Theatre, New York)
Oceans (Live at E-Werk, Cologne)
A Sky Full Of Stars (Live at the Royal Albert Hall, London)
O (Live at Royce Hall, Los Angeles)

Zdroj: Nme.com, Digitalspy.co.uk, Warner Music
Foto: artwork

Súvisiaci interpreti: Coldplay