Jeden z najúspešnejších súčasných svetových dídžejov a producentov Mark Knight, ktorý spolupracoval s takými legendami elektronickej hudby ako sú Tiësto či Underworld prichádza do Bratislavy. Už túto sobotu odohrá svoj nadupaný tanečný set v areáli Wakelake na Zlatých pieskoch.

Mark Knight je tanečnou hviezdou par excellence. Je zodpovedný za niektoré z najväčších párty hity poslednej dekády a zároveň založil úspešný label Toolroom Records, ktorý sa rýchlo stal vlajkovou loďou kvalitnej tanečnej hudby s predajom cez 3 milióny nahrávok. Na konte má, v spolupráci s Funkagenda a ďalšími hudobníkmi, skladby ako Man With The Red Face, Beautiful World (feat. Tiësto), Downpipe (feat. Underworld), Flauta Magica alebo Good Times, ktoré vždy bodovali na najvyšších priečkach medzinárodných tanečných hitparád.


Zaujal fanúšikov progresívnej elektroniky aj The Black Eyed Peas

Za všetko hovorí fakt, že Mark Knight v najväčšom online obchode s tanečnou hudbou Beatport.com druhým najpredávanejším umelcom v histórii. Pred ním je len Deadmau5, za ním hviezdy ako David Guetta, Avicii, Tiësto, Laidback Luke či Axwell. Dôvod je jednoduchý - jeho progresívne nahrávky sú vďaka svojej energii, nápaditosti a tanečnosti hitmi na masových tanečných akciách, no zároveň vďaka svojim kvalitám a inovatívnosti oslovujú aj náročnejších fanúšikov a klubových dídžejov. 

On sám ako dídžej patrí medzi najžiadanejšie mená, vystupoval v tých najprestížnejších svetových kluboch a na festivaloch ako Ultra Music Festival Miami, Space Ibiza alebo Sensation White. Úspešná je aj jeho vlastná klubová noc Toolroom Knights, ktorá už navštívila množstvo svetových tanečných metropol. Známy je aj tým, že jeho vystúpenia často presahujú štandardnú dĺžku, na rôznych akciách dokázal hrať aj sedemhodinové sety. Zviditeľnil sa však mimo elektronickej scény, napríklad prácou na multi-platinovom albume The E.N.D (2009) od The Black Eyed Peas.

Už dnes (23.8.) predvedie Mark Knight svoju tvorbu a dídžejské umenie prvýkrát na Slovensku. V areáli Wakelake na Zlatých Pieskoch, kde ste už tento rok mohli pod holým nebom zažiť vystúpenia zvučných mien ako Hed Kandi, Roger Sanchez alebo DJ Fresh, sa okrem neho predstaví aj domáca dvojica Tasty a Tager.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Text: Hudba.sk (zdroj: Predpredaj.sk, Residentadvisor.net)
Foto: PR