Bratislavské trio predstavilo už tretí singel z tretieho albumu. Energickú novinku, v ktorej to naplno rozbalil najmä bubeník Ozo Guttler, zverejnila kapela v pondelok na Facebooku so slovami: "Aby ste sa nebáli, že na novom albume nebudú aj nejaké rezké..."

Po duete s Janou Kirschner Spolu a minulotýždňovom lyrickom a hĺbavom videosingli Za sklom prichádzajú na rad Pokušenia, ktoré ukazujú kapelu v inom, omnoho divokejšom svetle. Pieseň má dlhú históriu, kapela jej prvú verziu nahrala už na minulý album Karnevalová vrana. S jej vtedajšou podobou však hudobníci neboli spokojní a kompletne ju prerobili. Nová, šialene gradujúca verzia je jedným z najvýraznejších kúskov na očakávanej nahrávke Banská Bystrica, ktorá sa na trh dostane už o tri týždne prostredníctvom nezávislého vydavateľstva Slnko Records.

Korben Dallas, 2014 Zdroj: Illah Van Oijen

Na prvom mieste je disciplína, no pokušenia inšpirujú

Text piesne je o pokušeniach, ktorým je niekedy vystavený každý z nás. "Korben Dallas nie sú kapelou, ktorá by sa im oddávala. Naopak, máme skôr potešenie z toho, keď pokušeniam môžeme vzdorovať. Disciplína je vlastne neodmysliteľnou súčasťou našej kapely. Máme rodiny a zamestnania, hudbe sa preto môžeme intenzívne venovať len vďaka veľkému sústredeniu a pracovitosti," hovorí basák a textár skupiny Lukáš Fila.

Nový album Korben Dallas nahrávali od júna a v tejto chvíli sa už pracuje na jeho masteringu. "Špeciálne pre Jura (speváka Juraja Benetina, pozn. red.) to znamenalo, že niekoľko týždňov chodil ráno na piatu až šiestu do štúdia, kde niekoľko hodín nahrával a potom išiel do práce. Do toho sme v podstate každý víkend koncertovali. No navzdory tejto sebadisciplíne pokušenia milujeme ako zdroj inšpirácie. Bez nich sa rock'n'roll skrátka hrať nedá," dodáva Lukáš.


TIP: Korben Dallas spojili hudbu s vesmírom. Pozrite si hypnotický (anti)klip Za sklom

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol PR manažér Zdeněk Neusar.

Foto: Illah Van Oijen

Súvisiaci interpreti: Korben Dallas