Najväčší rockový open-air festival na Slovensku zverejnil meno ďalšej z hlavných hviezd programu. Headlinerom 11. ročníka podujatia, ktoré sa uskutoční 26. - 28. júna na letisku v Piešťanoch, bude nemecká legenda Helloween.

Helloween by sa podľa dostupných informácií mal predstaviť počas druhého dňa festivalu pred vystúpením slovenskej formácie Team. Kapela tak doplní mozaiku interpretov ako Sabaton či 30 Seconds to Mars. Na festivale okrem uvedených mien vystúpia aj české skupiny Kabát a Mandrage, či Horkýže Slíže, Zóna A, Desmod, Heľenine oči a Zuzana Smatanová.

Úspešná nemecká kapela Helloween patrí k významným predstaviteľom metalu na európskej scéne. Dohromady má na konte už 14 štúdiových albumov, pričom vo svojich začiatkoch prerazila s nahrávkou Keeper of the Seven Keys, ktorá sa zakrátko dočkala druhého dielu s rovnakým názvom a označením Part 2.


V histórii kapely sa vystriedalo 12 hudobníkov - gitarista Michael Weikath a basgitarista Markus Grosskopf sú však členmi od vzniku formácie. Spevákom je Andi Deris, ďalším gitaristom Sascha Gerstner a bubeníkom, ktorý sa k zvyšku pridal v roku 2005, Daniel Löble. V súčasnej zostave hrá Helloween už deviaty rok, čo je najdlhší časový úsek s rovnakým zložením v histórii skupiny datujúcej sa od roku 1984.

Ostatný album Helloweenu Straight Out Of Hell vyšiel vlani v januári a dočkal sa výrazne pozitívnej odozvy. K singlom Nabataea a Waiting For The Thunder už boli nakrútené aj videoklipy. Druhý uvedený sa dokonca natáčal počas marcového koncertu skupiny v Bratislave. S aktuálnym albumom absolvovali vyznávači power metalu v minulom roku veľké celosvetové turné, v rámci ktorého zahrali aj v Guatamele či Japonsku a nevynechali ani mesto svojho pôvodu Hamburg.


Informácie pre Hudba.sk poskytol Ján Kakaščík, PR manažér festivalu.

Foto: Helloween.org

Súvisiaci interpreti: Helloween