Najnovšia ochutnávka očakávaného albumu The Day Is My Enemy opäť viac prekvapila obrazom ako zvukom. Po skladbe Nasty sa animovaného videoklipu dočkala aj skladba Wild Frontier a fanúšikovia večerníčkov si ho určite zamilujú. Až na to, že je podstatne brutálnejší ako tvorba pre najmenších.

Dej takmer roztomilého videa sa zameriava na dvojicu pytliakov, ktorí sa vyžívajú v nemilosrdnom zabíjaní zvierat. Nakoniec však sami uprostred lesa prídu o život. Kto sa o finálne zúčtovanie postará a čo sa stane potom, sa dozviete vo videu, ktoré vytvorili Mascha Halberstadlmer Kaan.

Wild Frontier potvrdzuje, že The Prodigy sa vo svojej novej tvorbe do žiadnych veľkých experimentov nepúšťajú, aj tu výrazne čerpajú z úspešných hudobných receptov zo svojho staršieho katalógu. Fanúšikovia ich energického soundu však môžu byť spokojní - po stávke na istotu Nasty a o niečo inovatívnejšej The Day Is My Enemy je tu do tretice chytľavá a zároveň agresívna skladba. Po jej vypočutí mi ako prvé napadlo, že by som si na ňu chcel zaskákať na koncerte - medzi staršími hitmi sa novinky naživo rozhodne nestratia. Album The Day Is My Enemy vyjde 30. marca a ponúkne celkovo 14 piesní, takže ešte stále sa je na čo tešiť.


The Prodigy vznikli v roku 1990. Vo formácii pôsobia Liam Howlett, Keith Flint a Maxim Reality. Na konte majú albumy Experience (1992), Music For The Jilted Generation (1994), The Fat Of The Land (1997), Always Outnumbered, Never Outgunned (2004) a Invaders Must Die (2009). Medzi najväčšie hity skupiny patria skladby ako No Good (Start The Dance), Voodoo People, Firestarter, Breathe, Smack My Bitch Up či Omen.

Text: Patrik Marflák + SITA (Nme.com)
Foto: Youtube - Mascha Halberstad, lmer Kaan

Súvisiaci interpreti: The Prodigy