Pár dní pred začiatkom letných prázdnin sme sa od zástupcov česko-slovenskej scény dočkali naozaj veľkého množstva nových skladieb, videí a tiež jedného album a jedného mixtapu. Konkrétne ide o novinky od GR Teamu, Suverena, Zverinu s Elpem, Bacila, Radikala, Refewa s Delikom a Gleba. Predstavíme si tiež novinky zo zámoria.

Začnime u formácie GR Team, ktorá má nové video k albumu 1. Štvorica Rebel, Danosť, Decko a Tono S. sa rozhodla zvizualizovať track Pre teba za to, že..., ktorý je čiastočne aj poďakovaním ich fanúšikom. Skladbu produkoval Dubas.

GR Team - Pre teba za to, že...

Úplne čerstvou novinkou je včera vydaný Suverenov album s názvom Jednoducho. Okrem už skôr zverejneného videosingla Osprostená mládež sa na ňom nachádza aj ďalších 17 skladieb. Na nahrávke hosťujú mená ako Kali, Revolta, Plexo, Rakby, Layla, Paul Project či Samuel. S posledným menovaným nahral Suvereno aj skladbu Legíny, ktorá sa však na albume nenachádza.

Suvereno - Jednoducho (krátke ukážky z albumu)

Vlani v júni zverejnil Zverina skladbu Pre túto chvíľu s hosťujúcim Elpem a beatom od DJ Wicha. Úplne rovnaká zostava sa teraz stretla na novom Zverinovom tracku s názvom Voľne žiť, ktorý by mal byť predzvesťou jeho ďalšieho albumu.

Zverina feat. Elpe - Voľne žiť

Bacil z Názvu Stavby sa očividne snaží presedlať na trap. Dôkazom toho je nová skladba Krú, ktorú nahral s Norbertom Roninom a ku ktorej už vzniklo aj video. Zároveň ide o prvú ukážku z ich pripravovaného spoločného albumu.

Bacil & Norbert Ronin - Krú

Radikal zas momentálne pripravuje mixtape s jednoduchým názvom RDKL MXTP. Nájdete na ňom aj track Royal Flush, ktorý produkoval Specialbeatz.

Radikal - Royal Flush

Refew, najnovší prírastok českého labelu Big Boss, predstavil ďalší klip k svojmu debutovému mixtapeu Z místa. Tentoraz padla voľba na track Cesta, v ktorom rapuje aj Delik, na refréne je Kay Buriánek zo skupiny Sunshine a o produkciu sa postaral Mike Trafik.

Refew feat. Delik & Kay Buriánek - Cesta

Poslednou domácou novinkou je Stanica Zoo Mixtape Vol. II od Gleba, ktorý poskytol svoj 19-trackový počin zdarma na stiahnutie. Vy si teraz môžete na ukážku vypočuť skladbu Megaspeed, pričom v prípade spokojnosti celý tape nájdete TU.

Gleb - Megaspeed

Lupe Fiasco by mal v najbližších mesiacoch vydať dlho očakávaný album Tetsuo & Youth, ktorý po prvý raz avizoval ešte vlani vo februári. Najnovšie predstavil singel Next To It, v ktorom hosťuje Ty Dolla $ign. Ten zároveň spolu so Shafiqom Husaynom skladbu aj produkoval.

Lupe Fiasco feat. Ty Dolla $ign - Next To It

Buckshot a novozélandský producent P-Money vydali v utorok spoločný album BackPack Travels. V rovnaký deň sa rozhodli vypustiť aj video ku skladbe Sweetest Thing, v ktorej spieva T'Nah Apex.

Buckshot & P-Money feat. T'Nah Apex - Sweetest Thing

Z tábora Boot Camp Clik dorazili tento týždeň hneď dva klipy, keďže krátko pred vyššie spomínaným Buckshotom zverejnil nové video aj Ruste Juxx. Ide o vizuál k tracku BK's Illest, v ktorom mu asistuje Skyzoo.

Ruste Juxx feat. Skyzoo - BK's Illest

Aktívny je aj Rusteho mentor Sean Price. Ten znova vypustil novú skladbu, ktorú s najväščou pravdepodobnosťou nikde nenájdeme. Tentoraz ide o vec s názvom Elmer Fudd (More Cowbell), do ktorej použil inštrumentálku z Killah Hills 10304 od GZA z roku 1995.

Sean Price feat. Starvin B - Elmer Fudd (More Cowbell)

Novou skladbou potešil svojich fanúšikov aj Black Milk. Singel sa volá What It's Worth a Black Milk si ho produkoval sám, ako je uňho dobrým zvykom. Či ide o predzvesť nového albumu, však nie je zatiaľ známe.

Black Milk - What It's Worth

Kool G Rap a Necro vydali vlani pod názvom The Godfathers dlho očakávaný spoločný album Once Upon A Crime. Na ňom sa nachádza aj skladba Unsub, ku ktorej teraz predstavili vskutku krvavý klip.

The Godfathers - Unsub

Autor: Miguel Mitchél
Foto: www.facebook.com/gramorokkaz

Súvisiaci interpreti: Lupe Fiasco, Zverina