Po anglickom spevákovi Ozzym Osbournovi pomenovali v jeho rodnom Birminghame električku. Šesťdesiatsedemročný líder kapely Black Sabbath sa zúčastnil na včerajšej slávnosti, na ktorej ho vítalo množstvo fanúšikov a fanúšičiek.

Interpret uviedol, že jeho životná cesta, ktorá viedla z Birminghamu k celosvetovej sláve, bola úžasná. Spevák sa tiež zúčastnil na prvej jazde novej električky. Do mesta sa tento dopravný prostriedok vrátil po šesťdesiatich rokoch. 

Pri otázke, ako sa cíti po návrate do svojho rodného mesta, spevák odvetil: "Raz som Brummie, navždy budem Brummie." (brummie - dialekt typický pre okolie Birminghamu, pozn. red.)


John Michael "Ozzy" Osbourne sa preslávil ako spevák heavymetalovej kapely Black Sabbath, ktorá vznikla v roku 1968 v Birminghame. Po vydaní ôsmeho albumu Never Say Die! (1978) ho však pre alkoholovú a drogovú závislosť zo skupiny vyhodili. Ďalšiu štúdiovku s Black Sabbath vydal až v roku 2013.

Nahrávka, ktorá debutovala na prvej priečke UK Chartu, má názov 13. Ako sólový umelec vydal jedenásť albumov, pričom zatiaľ posledný Scream uviedol na trh v júni 2010. Hudobník, ktorý spolu so svojou rodinou účinkoval v reality šou Osbournovci (2002 - 2005), získal množstvo ocenení. V roku 2006 ho ako člena Black Sabbath uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. 

Zdroj: SITA
Foto: PA via AP  

Súvisiaci interpreti: Ozzy Osbourne