Neprešlo ani 24 hodín, odkedy bradatý chlapík s detskými očami menom Steve Kardynal zverejnil svoju verziu kontroverzného klipu speváčky Miley Cyrus, a už má viac než 10 a pol milióna pozretí. Toto samozrejme platí len v čase zverejnenia článku, pretože počet prehratí videa Wrecking Ball (Chatroulette Version) rastie závratnou rýchlosťou.

Aktualizácia (21:00): Video už prekonalo 15-miliónovú hranicu.

Pôvodná verzia klipu, ktorým Miley Cyrus výrazne spropagovala svoj nový album Bangerz (recenzia), má dnes na Youtube už takmer 357 miliónov prehratí (z toho 19 miliónov len za prvý deň). Udalosti okolo kontroverzného videa plnili titulky počas ostatných 10 týždňov viackrát - či už to boli otvorené listy írskej speváčky Sinéad O'Connor, vyčíňanie študentov na soche pripomínajúcej demolačnú guľu alebo miliónová ponuka na režírovanie porno filmu, ktorú speváčka dostala po pár týždňov po zverejnení klipu. To všetko prispelo k tomu, že Wrecking Ball je najsledovanejším a najdiskutovanejším hudobným videoklipom roka 2013.

Steve Kardynal - Wrecking Ball Zdroj: Youtube

Samozrejme od jeho zverejnenia vzniklo aj nespočetné množstvo paródií, no doposiaľ sa ani jedna nešírila na sociálnych sieťach a v médiách tak rýchlo ako táto. Novým virálnym kráľom internetu je komik Steve Kardynal, vzdialene pripomínajúci Borata, ktorý svoje video natočil pravdepodobne vo svojej obývačke. Vystačil si pritom s obyčajným koženým gaučom, lanom s fitloptou a nechýba ani gigantické kladivo. Z klipu Miley Cyrus okopíroval aj svoj outfit (ktorý samozrejme ide dole) a "sexi" pohyby, čo v kombinácii s výraznými mužnými pýchami v podobe ochlpenia na tvári aj na tele pôsobí naozaj vtipne.

Spestrením videa, ako napovedá už jeho názov, sú aj reakcie ľudí, ktorí jeho performanciu sledovali na stránke Chatroulette.com, kde spolu ľudia komunikujú s pomocou webkamier. Podobné videá Kardynal nakrútil aj v minulosti, napríklad na hit Call Me Maybe od Carly Rae Jepsen, no zatiaľ žiadne nemalo na jeho Youtube kanáli takýto úspech. Príjemnú zábavu!


Text: Hudba.sk
Foto: Youtube / Facebook.com/SteveKardynalFans

Súvisiaci interpreti: Miley Cyrus