Americká verzia speváckej súťaže u nás známej ako SuperStar tento rok svojou pätnástou sezónou skončí. Pri tej príležitosti sa popri hľadaní nových talentov aj veľa spomína a zaspomínať si prišla aj Kelly Clarkson, ktorá sa minulý týždeň predstavila ako hosťujúca porotkyňa populárnej šou.

Kelly Clarkson sa zapísala do histórie ako víťazka prvého ročníka šou American Idol v roku 2002. Svoj talent neskôr potvrdila viacerými úspešnými albumami a singlami a dodnes patrí k menšine účastníkov speváckych súťaží, na ktorých sa nezabudlo.

Pred porotou v zložení Harry Connick, Jr., Jennifer Lopez a Keith Urban zaspievala na záver štvrtkového prenosu emotívnu baladu Piece by Piece zo svojho minuloročného rovnomenného albumu. V texte piesne porovnáva svoju skúsenosť dieťaťa, ktoré v malom veku opustil otec, a hlboký vzťah k vlastnej dcére a manželovi, s ktorým momentálne čakajú druhé dieťa.

Ešte pred vystúpením moderátorovi Ryanovi Seacrestovi prezradila, že skladba je pre ňu príliš silná a možno sa pri jej spievaní neovládne. "Napísala som ju, keď som bola tehotná s mojou dcérkou a teraz som tehotná s chlapčekom. Takže ak to neunesiem a začnem plakať, len sa smejte. Urobí mi to dobre," povedala speváčka, ktorú nakoniec emócie skutočne premohli. Ešte predtým však rozplakala porotu aj mnohých v publiku.


"Som tehotná, je to veľká nostalgia a nemôžem uveriť, že je to už posledná sezóna," dodala o víre emócií krátko po vystúpení. Pred publikum navyše predstúpila po dlhšej pauze, keďže minulý rok na jeseň musela zrušiť zvyšok svojho turné po tom, ako jej lekári odporučili hlasový odpočinok. Vtedy priznala, že ju problémy s hlasivkami trápia už od narodenia dcéry v roku 2014.

Štvrtkové vystúpenie 33-ročnej interpretky hitov Since U Been Gone a Stronger (What Doesn't Kill You) posunulo samotnú skladbu Piece by Piece na vrchol rebríčka najpredávanejších skladieb v službe iTunes a výrazne si polepšil aj album. Okrem toho Clarkson počas hosťovania v American Idol našla aj svoju favoritku pre víťazstvo vo finálnej sérii. Najväčšie šance má podľa nej La'Porsha Renae, ktorá vo štvrtok zaspievala Rihanninu pieseň Diamonds.

"Ty to vyhráš. Ak nevyhráš, tak to nepochopím. Milujem vás tu všetkých, ale ty máš obrovský dar," podporila speváčku, ktorá prišla na kasting s bábätkom (hm, špecialita tohto ročníka?) a dotiahla to už medzi 10 najlepších.


Text: Hudba.sk (Etonline.com, Rollingstone.com, Ew.com)
Foto: American Idol / Fox

Súvisiaci interpreti: Kelly Clarkson