Metropola Českej republiky počas júna zažije koncerty niekoľkých veľkých hviezd. Okrem iných sa v Prahe predstavia Justin Timberlake, Nine Inch Nails, Tori Amos, Billy Idol, ale aj Jeff Beck, Black Label Society či DJ Shadow. Pozrite si náš koncertný prehľad.


Justin Timberlake - 3. jún (O2 aréna)

Americký spevák sa v Prahe predstaví v rámci svojho aktuálneho The 20/20 Experience World Tour už budúci utorok. Ako napovedá názov samotnej koncertnej šnúry, celá šou sa bude niesť v znamení albumov The 20/20 Experience (recenzia) a The 20/20 Experience - 2 of 2 (recenzia), ktoré Timberlake tento rok vydal.


Lucie - 10., 11. a 12. jún (O2 aréna)

Legendárna česká kapela odohrá v rámci svojho comebackového turné v O2 aréne až tri koncerty. Zaujímavosťou je, že ešte žiaden zahraničný ani český interpret nemal na tomto mieste tri vystúpenia za sebou. Lucie aktuálnu šnúru odštartovala v Košiciach (reportáž) a už dnes sa predstaví aj v Bratislave.


Tori Amos - 11. jún (Kongresové centrum)

Americká speváčka a klaviristka sa v Prahe zastaví v rámci turné k svojmu najnovšiemu albumu Unrepentant Geraldines, ktorý je podľa jej slov návratom k pesničkárskym, ale aj rodinným koreňom. Českému publiku sa Amos predstaví v Kongresovom centre.


Nine Inch Nails - 11. jún (Forum Karlín)

Koncert legendy industriálneho rocku sa mal pôvodne uskutočniť 20. júna v O2 aréne. Organizátori však vzhľadom na "zmeny v plánovaní koncertných termínov" vystúpenie presunuli na 11. júna. Dejiskom koncertu industrial-rockového projektu speváka, producenta a multiinštrumentalistu Trenta Reznora, tak bude Forum Karlín.


Aerodrome Festival - 17. jún (Incheba Open Air)

V rámci jedného z najväčších rockových podujatí na českej scéne sa v Prahe predstavia Rob Zombie, Limp Bizkit, Avenged Sevenfold, Powerman 5000, ale aj Hentai Corporation, ktorí nahradia pôvodne ohlásených Megadeth. O necelý mesiac neskôr (8. júla) sa v rámci druhej časti festivalu predstavia Metallica, Alice In Chains, Children Of Bodom a Kvelertak.


Billy Idol - 21. jún (Incheba Aréna)

Britský spevák a hudobník v Prahe odohrá koncert plný svojich najväčších hitov. Chýbať by preto nemali ani notorický známe kúsky ako Rebel Yell či Eyes Without a Face. Fanúšikovia, ktorí si chcú Billyho koncert pozrieť v predstihu majú šancu v Bratislave, kde sa predstaví o deň skôr, teda 20. júna.


Ďalšie tipy Hudba.sk - kultovky aj nové objavy

Jeff Beck - 4. jún (Terasa Jízdárny Pražského hradu)

Držiteľ ôsmych cien Grammy sa v Prahe predstaví tri roky od svojho ostatného koncertu. Do metropole Českej republiky pricestuje so špičkovou kapelou v zložení Rhonda Smith (basgitara), Lizzie Ball (husle), Jonathan Joseph (bicie) a Nicolas Meier (gitara).


Front Line Assembly - 6. jún (Lucerna Music Bar)

Kultová kanadská formácia Front Line Assembly v pražskom Lucerna Music Bare nevystúpi sama. Ako svoj špeciálny support si privezie nemecký projekt Architect, za ktorým stojí uznávaný zvukový mág Daniel Myer.


Black Label Society - 16. jún (Roxy)

Fanúšikov heavy metalu určite poteší koncert formácie Black Label Society, v ktorej figuruje aj svetoznámy gitarista Zakk Wylde. Kapela v rámci koncertu predstaví najmä svoj aktuálny album Catacombs of the Black Vatican, ale chýbať by nemali ani skladby zo starších nahrávok.


KRS-One - 17. jún (Roxy)

Lawrence Krisna Parker alias KRS-One je jednou z najvýznamnejších postáv hip-hopu a rapu. Svoje umenie príde predviesť aj do pražského klubu Roxy a určite pri tom nevynechá ani kúsky z prelomových nahrávok I Got Next či Return of The Boom Bap.


Soulfly - 18. jún (Lucerna Music Bar)

V polovici júna zažije Praha aj koncert skupiny Soulfly, za ktorou stojí Max Cavalera. Ten sa po odchode z formácie Sepultura vydal vlastnou cestou a vo svojej aktuálnej tvorbe kombinuje trash metal s rôznorodými žánrovými vplyvmi. 


DJ Shadow - 21. jún (Meet Factory)

Kalifornská legenda inštrumentálneho hip-hopu sa 21. júna predstaví v pražskom klube Meet Factory. Jeho vystúpenie bude jedným z vrcholov tohtoročného festivalu United Islands of Prague, kde zaznie jeho tanečný set.


Postmodern Jukebox - 25. jún (Lucerna Music Bar)

Ako by zneli dnešné hity, keby vznikli pred 60 rokmi? Touto vetou by sa dal uviesť unikátny projekt klaviristu Scotta Bradleeho, ktorý sa na YouTube preslávil cover verziami hitov od Miley Cyrus, Katy Perry či Daft Punku. Viac informácií o projekte nájdete tu.


30 Seconds to Mars - 30. jún (Tipsport Aréna)

Americká rocková kapela sa okrem slovenského festivalu Topfest predstaví aj v pražskej Tipsport Aréne, kde 30. júna vystúpi v rámci svojho aktuálneho svetové turné k albumu Love, Lust, Faith And Dreams.


Text: Hudba.sk
Foto: Tom Munro / Sony Music